KRAJ DRAME! PREDAO SE NAVODNI BOMBAŠ U VAŠINGTONU: Prozivao Bajdena, pretio detonatorom i bacao novčanice iz kamioneta VIDEO
Foto: Screenshot YT/MSNBC

opasno

KRAJ DRAME! PREDAO SE NAVODNI BOMBAŠ U VAŠINGTONU: Prozivao Bajdena, pretio detonatorom i bacao novčanice iz kamioneta VIDEO

Planeta -

Ovim je završena petosatna kriza zbog koje su evakuisane i zgrade na Kapitolu.

Čovek koji je pretio da će aktivirati eksploziv, pretao se policiji u Vašingtonu, tvrdi En-Bi-Si Njuz. Na snimku se vidi čovek kako drži čelični kanister sa crnom plastičnom napravom spojenom na njegov vrh, za koji tvrdi da je detonator.

Muškarac koji je satima sedeo u svom kamionu i pretio bombom objavio je 35-minutni video snimak uživo putem društvene mreže Fejsbuk. Na njoj sebe opisuje kao patriotu i preti američkom predsedniku Džou Bajdenu. Tvrdi da ima eksplozivnu napravu. On je upozorio policiju da će se uređaj automatski aktivirati ako ga pogodi snajper.

"Ako pucate kroz prozore ovog kamiona, počinje revolucija. Mislili ste da jug neće doći. Pa, Bajdene - došlo je vreme. Putevi su blokirani i čekam vaš poziv. Hajde razgovaraj sa mnom, Džo, Amerika je umorna", rekao je, tvrdeći da je do sada kroz prozor kamiona izbacio oko tri hiljade američkih dolara. Video je pregledan skoro tri hiljade puta, nakon čega ga je Fejsbuk uklonio i blokirao, navodi Independent.

Kako prenose američki mediji, muškarac u ruci drži detonator i tvrdi da u vozilu ima plinsku bocu. Međutim, policija do sada nije primetila nikakvu eksplozivnu napravu u kamionu. Sa policijom komunicira pomoću table na kojoj piše poruke. Policija evakuiše stanovnike obližnjih zgrada.

Zgrada se nalazi u blizini Kapitola i Vrhovnog suda. Službenici su evakuisali dve zgrade Kongresne biblioteke, i zgradu Kenon Haus.

"Ovo je aktivna istraga pretnje bombom", napisao je USCP na Tviteru.

Zaposleni u Kongresu rekli su da su obavešteni da je čovek u vozilu rekao da ima bombu.

Policija proverava da li se zaista radi o eksplozivnoj napravi i da li čovek u kamionu ima detonator. Policajci trenutno pregovaraju sa muškarcem u vozilu, piše CNN.

Kongres nije zasedao ove nedelje zbog letnje pauze, ali zaposleni i pomoćnici u parlamentu dolaze u zgrade oko Kongresa.

Zgrade biblioteke i Kongresa bile su evakuisane, a svako ko se nađe u drugim zgradama dobio je uputstva da se kloni vrata i prozora, javili su američki izveštači sa lica mesta.

Zgrada Republikanske stranke, udaljena nekoliko stotina metara, takođe je evakuisana, rekao je reporter Vašington Posta pozivajući se na anonimni izvor.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track