MEKSIKO STREPI OD URAGANA GREJS Predsednik Obrador apeluje na stanovnike koji žive u rizičnim područjima da se sakriju u skloništa
Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

grejs je uragan treće kategorije

MEKSIKO STREPI OD URAGANA GREJS Predsednik Obrador apeluje na stanovnike koji žive u rizičnim područjima da se sakriju u skloništa

Planeta -

Uragan Grace pogodio je danas po drugi put Meksiko kao velika oluja treće kategorije, preteći znatnim poplavama i klizištima, rekli su američki meteorolozi.

Oluja jepogodila državu Veracruz, što je dovelo do jakih vetrova od 200 kilometara na sat, podaci su američkog Nacionalnog centru za uragane (NHC).

Kategorija tri je treća po jačini od pet nivoa na Safir-Simpsonovoj skali, prenosi AFP.

Jačina uragana se određuje po Safir-Simpsonovoj skali. Safir-Simpsonova skala uragana je klasifikacija prema maksimalnoj neprekidnoj brzini duvanja vetra.

-Očekuje se brzo slabljenje kako se Grejs kasnije danas bude kretao prema unutrašnjosti planina centralnog Meksika, saopšteno je iz NHC -a.

Ranije ove nedelje, uragan Grejs je protutnjao preko meksičke karipske obale, oborao je drveće i prouzrokovao nestanak struje za skoro 700.000 ljudi, ali ljudskih žrtava nije bilo, saopštile su meksičke vlasti.

Skoro 8.000 pripadnika civilne zaštite, vojnici i radnici bili su spremni da se uhvate u koštac sa posledicama oluje, napisao je na Tviteru meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador.

On je apelovao na stanovnike koji žive u rizičnim mestima da "traže utočište u skloništima".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track