RUSIJA PRIPREMILA NOVA ORUŽJA ZA PRODAJU: Na specijalizovanoj izložbi predstaviće i kalašnjikov za specijalce VIDEO
Foto: Screnshot YT/Oxide

inovacije

RUSIJA PRIPREMILA NOVA ORUŽJA ZA PRODAJU: Na specijalizovanoj izložbi predstaviće i kalašnjikov za specijalce VIDEO

Planeta -

Odbrambene kompanije integrisane u rusku državnu tehnološku korporaciju Rostec predstaviće 50 najnovijih sistema naoružanja na međunarodnom vojno-tehničkom sajmu "Armija 2021", rekao je zamenik predsednika odbora Rosteka Dmitrij Lelikov.

"Ukupno ćemo izložiti više od 1.000 eksponata, uključujući 50 naših najnovijih sistema", rekao je izvršni direktor Rosteka na sastanku za strane vojne diplomate koji je u četvrtak održalo rusko Ministarstvo odbrane, prenosi TASS.

Novo naoružanje koje će Rostec predstaviti na sajmu biće borbeni avion Su-57E, izvozna verzija ruskog lovca Su-57 pete generacije, rekao je Lelikov.

Takođe, predstavnik Rosteca tvrdi: 2Prvi put ćemo pokazati nekoliko streljačkog oružja, na primer, mitraljez kalašnjikov PPK-20 sa skraćenom cevi. Predstavićemo i jurišnu pušku AK-12 SP stvorenu za specijalne snage".

Ruselectroniks će po prvi put demonstrirati izvoznu verziju penicilinskog automatskog izviđačkog sistema, rekao je izvršni direktor Rosteca. "Novi princip termičkog i akustičkog izviđanja omogućava ovom sistemu da sa velikom tačnošću locira položaje neprijateljskih artiljerijskih snaga", rekao je Lelikov. Sistem "Penicillin" radi do temperature od -50 ° C, pa je funkcionalan i za polarno ratovanje.

Na sajmu naoružanja kompanija će predstaviti vozilo za postavljanje mina na daljinsko upravljanje projektovano za rad na otvorenom polju, ali i u utvrđenim područjima, rekao je generalni direktor Rosteka.

U kategoriji municije prikazaćemo nove protivoklopne rakete sposobne da probiju oklopne ploče debljine čak 110 cm. Imaju domet od 10 km. Dostupna je i mogućnost lansiranja tog projektila iz helikoptera “, dodao je Lelikov.

"Posebno ćemo predstaviti najnovije inovacije u tehnologiji bespilotnih letelica", naglasio je on. Ruski proizvođač helikoptera će demonstrirati lakšu bespilotnu letelicu BAS-200 sa rotirajućim krilima. Dron može razviti brzinu od 160 km / h i nositi teret do 50 kg. Dron može obavljati nekoliko funkcija, uključujući nadgledanje terena, isporuku tereta, pretraživanje, ali i poljoprivredne operacije" , rekao je izvršni direktor Rosteka. Ali ovaj dron će imati i drugu civilnu funkciju. "Zajedno sa Ruskom poštom pokrećemo projekat upotrebe ovog drona za isporuku tereta u teško dostupna područja", rekao je Lelikov.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track