Najnovije vesti

TALIBANI SE PONOVO VRATILI U ZATVOR BAGRAM Mladi džihadisti pokazali kako su ih Amerikanci držali zatvorene u kavezima VIDEO
Foto: Printscreen Tviter

Značaj televizije

TALIBANI SE PONOVO VRATILI U ZATVOR BAGRAM Mladi džihadisti pokazali kako su ih Amerikanci držali zatvorene u kavezima VIDEO

Planeta
19:53h

Talibanima iz 2021. u odnosu na družinu iz 1996. veoma su se osladile televizijske kamere i digitalno doba iako i dalje se zalažu za vraćanje u srednji vek. Međutim, to im nije smetalo da preko talibanske televizije progovore o svojim robijaškim iskustvima.

Ispostavilo se da su talibani koji su proveli u kavezima pod Amerikancima i Avganistancima propatili, pa su odlučili da u devet činova prikažu gde su robijali, gde su bili zatvarani i mučeni.

Na snimku se vidi jedan talibanski borac koji je odlučio da se vrati u zatvor i pred kamerama ispriča šta se dogodilo, gde je bio zatvoren.

Na drugom snimku se vide ćelije u kojima su boravili zarobljeni pripadnici talibana i Al Kaide koji su u ovom zatvoru u okviru američke baze bili ispitivani. Neki od njih pokazivali su ćelije koje su imale veliki otvor na plafonu iznad koga se nalazila staza za stražare koji su kontrolisali zatvorenike.

Takođe na društvenim mrežama objavljene su slike kaveza za zatvorenike i lisica sa kojima su bili vezani.

Uglavnom u svim ovim ćelijama nalazili su se zatvoreni pripadnici grupe Al Hakani čiji lider se nedavno na velika vrata vratio u Avganistan i preuzeo ključnu ulogu u funkcionisanju talibanske vlasti iako njegova glava je i dalje ucenjena na pet miliona dolara.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja