OVO JE REZULTAT BAJDENOVOG SKRIVANJA U PODRUMU: Foks njuz brutalno analizira uzroke fijaska na kabulskom aerodromu VIDEO
Foto: EPA / Yuri Gripas / POOL

direktno

OVO JE REZULTAT BAJDENOVOG SKRIVANJA U PODRUMU: Foks njuz brutalno analizira uzroke fijaska na kabulskom aerodromu VIDEO

Planeta -

Upozorenja su bila vidljiva i kada se Džo Bajden sakrio od kamera tokom svoje predsedničke kampanje; u strahu da će javnost shvatiti njegovu nesposobnost kao političara i potpuni nedostatak kvalifikacije da bude predsednik Sjedinjenih Država.

Sada kada je ušau u Belu kuću - uz pomoć nekih prijatelja u medijima - Amerikancima je preostalo da plate cenu što je Bajden predvodio naciju. U četvrtak je ta cena plaćena krvlju.

Trinaest pripadnika američke vojske i mnogi državljani Avganistana izgubili su živote usled naređenja Džoa Bajdena. Što je propast u svakom pogledu.

"To je nesposobnost Bele kuće Džoa Bajdena do sada je bez presedana", rekao je Klej Trevis iz OutKika, komentarišući neverovatne događaje od 26. avgusta - koji će ostati upamćeni kao jedan od najvećih strahota u američkoj istoriji, prenosi Foks Njuz.

Klej napominje da je, kad se radi o Bajdenu kao predsedniku, vreme da to nazovemo ovako: "On je teret."

Bela kuća je učinila sve pogrešno u izlasku iz Kabula, a pogoršalo ih je i njihovo poverenje u talibane da će Amerikanci postupiti kako treba i pustiti građane da odu. Teroristi sada okružuju međunarodni aerodrom Hamid Karzai, pre svega snage nekada poražene radikalne grupe Islamska država, a Bela kuća sramno napušta ovu državu.

"Govorili smo da bi Džo Bajden mogao biti Džimi Karter 2.0. ... Mislim da smo neljubazni prema Karteru. Zato što je imao potpunu kontrolu nad svojim sposobnostima i mogao je obavljati dužnost vrhovnog komandanta. Iskreno, ne verujte da Bajden može. Mislim da bi više Amerikanaca bilo svesno da je cela predsednička kampanja zasnovana na stavljanju Bajdena u podrum.

"Rezultat su katastrofe kakve vidite kako nas snalaze u Avganistanu. Ovo je gore od Sajgona 1975. Ovo je gore od Bengazija. Ovo je najveća američka spoljnopolitička katastrofa u mom životu", kaže Trevis.

I dok su liberalni mediji servirali odvažne laži kako bi svrgnuli političkog protivnika u bivšem predsedniku Trumpu, sada moraju da odgovaraju za mentalno bolesnog predsednika-čija je jedina akcija do sada učinila Ameriku poslednjom.

"To je ružan incident koji nije morao proći ovako. To je neuspjeh Badenove administracije. ... Sve su pogrešno shvatili. Nisu mislili da će talibani preuzeti ovu zemlju. ... Ovo je nered. Bajden je katastrofa i legitimno se pitam da li on u ovom trenutku ima mentalne sposobnosti da bude predsednik Sjedinjenih Država".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track