AVGANISTANKA SE PORODILA NA 10.000 METARA VISINE: Na evakuacijskom letu rodila se devojčica Hava! VIDEO
Foto: Printscreen Youtube/Geo News

Sleteli u Britaniju sa dodatnim putnikom

AVGANISTANKA SE PORODILA NA 10.000 METARA VISINE: Na evakuacijskom letu rodila se devojčica Hava! VIDEO

Planeta -

Evakuacijski let sa avganistanskim državljanima, koji su sarađivali sa zapadnoevropskim državama sleteo je u Veliku Britaniju sa jednim putnikom više nego što je bilo predviđeno. Naime tokom leta na svet je došla mala devojčica, čija majka Soman Nori (26) se porodila tokom leta na visini od 10.000 metara. Pomoć pri porođaju pružilo joj je osoblje kompanije Turkiš Erlajns.

Soman i njen tridesetogodišnji muž su bili prvo evakiosani humanitarnim letom iz Kabula do Dubaija, odakle su truskim avionom odleteli za Birmingen.

Iako u avionu u trenutku porođaja nije bilo lekara, porođaj je uspešno okončan.

"Imamo različite vrste obuka, među kojima je i porođaj. Na današnjem letu imali smo putnicu koja je rekla da je trudna i da ima bolove. Intervenisala je kompletna ekipa i na kraju na svet je stigla prelepa devojčica", rekla je stujardesa sa leta za medije.

Devojčica je dobila ime Hava. Njima je ovo treće dete, a posada leta roditeljima je uručila i poklon za devojčicu. Kovertu sa novcem i porukom sledeće sadržine:

"Neka ti Bog da da rasteš uz roditelje, ovo je mali poklon čika".

Avion je preventivno sleteo bio u Kuvajt, a onda onda je nastavio put za Veliku Britaniju, javlja Rojters, koji dodaje da se beba i majka osećaju dobro.

Kurir.rs/24ur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track