OTIŠAO U KABUL PO PORODICU PA POGINUO U BOMBAŠKOM NAPADU: Taksista tragično stradao sa ženom i dve ćerke VIDEO
Foto: Printscreen/Facebook

OČAJNIČKI ŽELEO DA IH SPASI

OTIŠAO U KABUL PO PORODICU PA POGINUO U BOMBAŠKOM NAPADU: Taksista tragično stradao sa ženom i dve ćerke VIDEO

Planeta -

Jedan od Britanaca avganistanskog porekla Mohamed Niazi poginuo je sa svojom suprugom i dvoje dece u bombaškom napadu u Kabulu, gde je otišao da spasi porodicu.

Reč je o 29-godišnjem taksisti i ocu četvoro dece koji je u utorak otputovao u Kabul kako bi porodicu doveo na bezbedno - u Veliku Britaniju. Tada su njegova žena i dve ćerke, obe mlađe od deset godina, poginule u napadu bombaša samoubice. Još dvoje njihove dece, dvogodišnji sin i treća ćerka, poslati su u bolnicu sa povredama.

Mohamedova supruga bila je u procesu dobijanja vize. Njegov prijatelj Imran, rekao je kako je poginuli Mohamed očajnički želeo da pomogne svojoj porodici. Verovao je, kaže prijatelj, da je srećnik što je dobio kartu za let, piše Skaj njuz.

"Bio je uzbuđen što odlazi po porodicu", kaže Imran. "Istovremeno, bio je očajan. Treba biti toliko očajan da putuješ u Azerbejdžan, odatle u Kabul... Možete da zamislite koliko je bio očajan".

Imran kaže i kako mu je prijatelj rekao da će mu telefonirati čim stigne u Avganistan, ali da se to nije desilo.

"Ovako da se završi... To je da čovek ne poveruje", rekao je.

Delio je dom sa Mohamedom. Odvezao ga je na aerodrom odakle će uhvatiti poslednji let.

"Srce mi je slomljeno, nema reči koje bi to mogle opisati. Auto mu je parkiran ispred mojih vrata. Njegova spavaća soba se nalazi preko puta dnevnog boravka. Sve me podseća na njega, ne znam kako ću preboleti".

Radio je po 16, 17 sati devno kao taksista da bi njegova porodica imala bolji život. Bio je srećan kad god bi mogao da im priušti novu odeću ili igračku. Sve je bilo za njegovu decu.

"Znali smo se 14 godina. Bio mi je pre brat nego prijatelj", govorio je Imran sa bolom.

Imranova porodica, takođe iz Avganistana, uspela je da izbegne. Ono što je trebalo da budu najsrećniji dani njegovog života, sada su najtužniji.

"Nemam vere da će mi se život promeniti", objasnio je. "Videću decu kada izađu iz karantina, ali moj brat nije više sa mnom".

U napadu bombaša samoubice koji je izvela Islamska država u četvrtak, ubijeno je između 79 i 169 Avganistanaca, 13 američkih vojnika i dvoje Britanaca.

Kurir.rs/Sky News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track