TAJNI SASTANAK TOP ŠPIJUNA U INDIJI? U Nju Delhiju istovremeno borave šef CIA i čelnik ruskih obaveštajaca!
Foto: EPA-EFE/Tom Williams / POOL, Beta/AP, EPA-EFE/PAVEL GOLOVKIN / POOL

nema zvanične potvrde

TAJNI SASTANAK TOP ŠPIJUNA U INDIJI? U Nju Delhiju istovremeno borave šef CIA i čelnik ruskih obaveštajaca!

Planeta -

Indijska televizija NDTV javila je, pozivajući se na svoje izvore, da su se direktor CIA Vilijam Berns i indijski savetnik za nacionalnu bezbednost Ajit Doval sastali juče u Nju Delhiju.

Kako prenosi Hindustan Tajms, šef američke obaveštajne službe doputovao je u indijsku prestonicu da se sastane sa brojnim zvaničnicima.

Ova poseta, za koju još nema zvanične potvrde, kako navode pomenuti mediji, poklapa se sa današnjim dolaskom u Nju Delhi šefa ruske obaveštajne službe (konkretno, sekretara Saveta bezbednosti Rusije - krovne organizacije obaveštajaca u Rusiji) Nikolaj Patrušev.

Međutim, prema nedavno objavljenim navodima portparola ruskog Saveta bezbednosti Evgenija Anošina, Patrušev se tokom posete Indiji nije sastao sa direktorom CIA, prenosi Geopolitika.news

"Patrušev nije planirao sastanak i nije se sastao sa čelnikom CIA u Delhiju", rekao je Anošin, a preneli ruski mediji. Rekao je da je Patrušev imao zauzet raspored tokom posete Nju Delhiju, tokom kojeg se "sastao sa čelnicima brojnih indijskih departmana i sa rukovodstvom Republike".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track