Najnovije vesti

UHVATIO TRI MINUTA PAKLENOG TORNADA: Amerikanac snimio štetu posle udara moćnog vetra, jednog trenutka kuća stoji, drugog...VIDEO
Foto: Printscreen/Facebook

tuga

UHVATIO TRI MINUTA PAKLENOG TORNADA: Amerikanac snimio štetu posle udara moćnog vetra, jednog trenutka kuća stoji, drugog...VIDEO

Planeta

Tornado snage EF-3 udario je na Mulika Hil u Nju Džersiju, prošle srede dok su poplave i siloviti vetrovi-ostaci uragana Ida-pustošili severoistok SAD.

Mark Kobilinski, stanovnik Pitmana, oko 8 kilometara istočno od brda Mulike, slučajno je snimio trominutni video snimak koji prikazuje stanje pre i posle tornada koji je proleteo pored njegove kuće.

Za manje od minuta, oluja je nanela štetu od više hiljada dolara.

"Neverovatna šteta", napisao je u svom postu. "Naše naselje je devastirano, ali svi su na sigurnom!"

Kobilinski, za koga se činilo da je sam kod kuće, sklonio se sa svojim psom u svoj podrum dok je tornado pogodio njegovo susedstvo. Kada je izašao iz svog podruma - manje od jednog minuta kasnije - njegova kuća je bila ozbiljno oštećena.

Ove fotografije prikazuju silinu razaranja. Dok Kobilinski istražuje svoje dvorište, lako se mogu videti delovi prilaza koji obasjavaju područje.

Takođe možete videti da je kući preko puta, koja je nekoliko trenutaka ranije bila netaknuta, sada otkinute fasade, piše Insajder.

Tornado EF-3 koji je pogodio Mulika Hil bio je jedan od sedam tornada koji su zahvatili Nju Džersi. Uništio je nekoliko domova u naseljima Mulika Hil i skoro uništio jednu od najvećih državnih mlečnih farmi, ubništivši silose i zarobivši stotine krava.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja