ZARĐALOM KAŠIKOM DO SLOBODE: Ovako je 6 palestinskih terorista pobeglo iz izraelskog zatvora! Dvojica su već uhvaćena! VIDEO
Foto: EPA-EFE/ATEF SAFADI

bruka

ZARĐALOM KAŠIKOM DO SLOBODE: Ovako je 6 palestinskih terorista pobeglo iz izraelskog zatvora! Dvojica su već uhvaćena! VIDEO

Planeta -

Šest zatvorenika je zarđalom kašikom iskopalo tunel kako bi pobegli iz jednog od najsigurnijih izraelskih zatvora, stoji u izveštajima. Prema najnovijim podacima dvojica su uhvaćena.

Zatvorenici su nadmudrili su stražare u teškom zatvoru Gilboa, severno od Zapadne obale.

Džeruzalem Post izvestio je da je šest Palestinaca koristilo zarđalu kašiku koja je pažljivo sakrivena. Zatvorske vlasti su prvi put čule za bekstvo u ponedeljak u 3 sata ujutru, kada su ih lokalni farmeri pozvali zbog "sumnjivih ljudi" koje se kriju na obližnjim farmama.

Masovna potraga za tom grupom, a koja uključuje istaknutog bivšeg militanta, počela je kada je obezbeđenje naletelo na tunel iskopan ispod umivaonika. Duboka rupa na podu ćelije omogućila je zatvorenicima da prođu kroz tunel i izađu na put koji se nalazi s druge strane spoljnog zida zatvora, prenosi San.. Zvaničnici bezbednosti pokušavaju da uhvate zatvorenike, a svi su optuženi za planiranje ili izvođenje napada na Izraelce. Do sada su uhvaćena dvojica.

Potraga uključuje vozila za vazdušni nadzor, pse tragače, blokade puteva i kontrolne punktove.

Snimci koje je objavila Izraelska zatvorska služba (IPS) podsetili su komentatore na kultni film o bekstvu iz zatvora "Bekstvo iz Šošenka" iz 1994. godine.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track