POCRVENEO OD SRAMOTE: Šef Alternative za Nemačku izbrukao se na TV-u, nije umeo da odgovori na jednostavno pitanje mladog novinara
Foto: Printscreen/Twitter

NEMAČKA KULTURA

POCRVENEO OD SRAMOTE: Šef Alternative za Nemačku izbrukao se na TV-u, nije umeo da odgovori na jednostavno pitanje mladog novinara

Planeta -

Krajnje desna stranka Alternativa za Nemačku (AfD) smatra da se u školama ne uči dovoljno o nemačkoj kulturi, zbog čega se tamošnji mediji i društvene mreže silno zabavljaju činjenicom da čelnik stranke Tino Krupala nije uspeo da se seti nijedne nemačke pesme.

Krupala (46) je gostovao u informativnom programu za decu nacionalne javne televizije ZDF-a i na pitanje mladog novinara koja mu je najdraža nemačka pesma, vidno zbunjen, nije uspeo da se seti nijedne.

Na iduće pitanje, ima li barem najdražeg pesnika, čelnik krajnje desnice uspeo je da promuca ime Hajnriha Hajnea, jednog od najpoznatijih nemačkih pisaca.

Da bruka bude još veča, samo nekoliko trneutaka pre toga, šef desnih populista je objašnjavao kako AfD želi da se više nemačkih narodnih pesama i poema uči u školama i da bi nemačke pesnike i mislioce trebalo više ceniti, prenosi Hina pisanje nemačkih medija.

Mladi reporter, i sam školarac, odgovorio mu je da učenici moraju da nauče napamet popriličan broj nemačkih pesama i zatim mu postavio kobno pitanje s početka.

Jedan korisnik je na Tviteru prokomentarisao da jepitati Krupala o najdražoj pesmi isto kao i pitati bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa koji mu je najdraži citat iz Biblije.

Uoči nemačkih izbora 26. septembra, čelnici svih većih nemačkih stranaka prolaze "roštiljanje" na dečjem programu ZDF-a i odgovaraju na pitanja o kulturi mladih.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track