LONDONSKA ALADINOVA PEĆINA: Nepoznati biznismen skupljao automobilske klasike godinama, sada ih je dao na aukciju! VIDEO
Foto: Printscreen

neverovatno

LONDONSKA ALADINOVA PEĆINA: Nepoznati biznismen skupljao automobilske klasike godinama, sada ih je dao na aukciju! VIDEO

Planeta -

U jednom londonskom skladištu nađeno je pravo malo bogatstvo, skoro 200 retkih klasičnih kola.

London Barn Finds je upravo na aukciju stavio 174 klasika prekrivena prašinom. Prema kompaniji, „čudna, ali divna zbirka nađena je u severnom Londonu“ sadrži originalna kola koja datiraju još iz pedesetih godina prošlog veka i potiču iz nekih od najcenjenijih evropskih marki.

Epska privatna kolekcija predstavljena je u osmominutnom videu Jutujbera Fredieja Atkinsa putem kanala TheTFJJ. Među morem zaboravljenih kola izdvaja se nekoliko istaknutih lepota, koje su godinama bile suvo uskladištene i neviđene, uključujući klasični Poršhe 911 Kabriolet iz 1974. godine, stari Land Rover Defender iz 90 -ih, retki Trimf Stag, pa čak i starinski VW Camper.

London Barn Finds takođe je sastavio detaljan spisak, koji navodi godinu, boju, model, registarski broj, kilometražu, istoriju servisa i očekivanu prodajnu cenu svakog automobila. Prema listi, najvredniji nalaz štale je sportski automobil MGA. Prvi put predstavljen 1955. godine, verovatno je najlepši četvorotočkaš koji nosi MG osmougao. Ovaj model ima 25.000 milja na tiketu i procenjuje se na približno 34.500 dolara (25.000 funti).

Nakon toga sledi plavi Mercedes-Benz 350SL koji je sišao sa linije 1975. Prešao je 100.000 milja i procenjena je na 24.800 dolara (18.000 funti). Treći najskuplji automobil ove vrste je crni BMV serije 6 iz 1989. godine koji je prešao 107.000 milja. Vredan je na oko 22.000 dolara (16.000 funti).

Iako većina automobila ima malu ili nikakvu servisnu istoriju i nikakvu papirologiju, svaki je navodno ušao u skladište vlastitom snagom i teoretski bi mogao ponovo da se istera.

Kurir.rs/Robreport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja