DVOSTRUKI ARŠINI SI-EN-EN: Brine ih mentalno zdravlje bivšeg predsednika, a mnogo manje sadašnjeg stanovnika Bele kuće VIDEO
Foto: Profimedia, Shutterstock, EPA / Yuri Gripas / POOL

očekivano

DVOSTRUKI ARŠINI SI-EN-EN: Brine ih mentalno zdravlje bivšeg predsednika, a mnogo manje sadašnjeg stanovnika Bele kuće VIDEO

Planeta -

Zabrinutost za Trampovo zdravlje Si-En-En ovaj put bazira na knjizi dvojice novinara.

Si-En-En čitaoce podseća da je novoj knjizi Boba Vudvarda i Roberta Koste "Opasnost" (Peril): Najviši general u zemlji verovao je da je predsednik Donald Tramp u dovoljno značajnom mentalnom padu pa je preduzeo protivmere osigurati da Tramp nije krenuo u rat sa Kinom na izlazu.

Da, to se zaista dogodilo, prema "Peril -u". Evo relevantnog odlomka: "Vudvard i Kosta pišu da je [šef Združenog generalštaba Mark] Majli, duboko potresen napadom (na Kongres 6.januara)," bio siguran da je Tramp nakon izbora pao u ozbiljan mentalni pad, pri čemu je Tramp sada maničan, vrišteći na zvaničnike i konstruišući svoju alternativnu stvarnost o beskrajnim izbornim zaverama".

"Majli se zabrinuo da bi Tramp mogao biti vak kontrole", pišu autori."Nikada ne znate šta je predsednikova pokretačka tačka ", rekao je Majli svom višem osoblju," Stoji u knjizi, a prenosi Si-En-EN.

Ova medijska kuća ističe da Majli nije bio jedina osoba koja je uočila promenu Trampovog ponašanja uoči izbora. Lider manjine Predstavničkog doma Kevin Mekarti, lojalni predsednikov saveznik, osećao se isto.

Bilo kako bilo, Tramp je prošlost, ali ista medijska kuća koja brine o mentalnom stanju bivšeg predsednika, ne deli istu brigu za mentalno stanje sadašnjeg stanara Bele kuće.

Mada gotovo svakodnevno stižu vesti koje bi nekog urednika mogle da nateraju da razmotri i tu temu. Recimo Si-En-En će stati u odbranu Bajdena kada republikanski kongresmen Džim Riš upita državnog sekretara Entonija Blinkena "ko držu dugme za isključivanje Džoa Bajdena" aludirajući da neko kontroliše kada će se i kako predsednik obratiti. Blinken odgovara da Džo Bajden vrlo jasno i sa namerom govori sam.

Možda bi neko onda mogao da objasni epizodu iz Ajdahoa, kada je prenos uživo prekinut kada je predsednik nameravao da nešto pita jednog od učesnika.

Ili činjenica da je predsedenik izgleda lagao i vezi sa svojim prvim zaposlenjem! Ili se jednostavno nije mogao da se seti! Bilo bo lepo da neko iz medijskog giganta objasni katastrofalno i nadasve zakasnelo obraćanje Džoa Bajdena posle katarstofalnog povlačenja iz Avganistana. Bajen je doleteo sa odmora, rekao šta ima (usput okrivio avganistanske vlasti), i odmah se vratio bez davanja mogućnosti novinarima da postave pitanja!

Džo bajden je predsednik tek 8 meseci, broj gafova koji je skupio je priličan, a neke od njih možete videti i u povezanim vestima!

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track