VAZDUŠNA PODRŠKA: Zatvorenik otvorio vatru na kolege iz oružja koje mu je stiglo dronom
Foto: Promo

SVE PROMAŠIO

VAZDUŠNA PODRŠKA: Zatvorenik otvorio vatru na kolege iz oružja koje mu je stiglo dronom

Planeta -

Zatvorenik povezan sa mafijom zapucao je na kolege zatvorenike prokrijumčarenim oružjem

Jedan italijanski zatvorenik zapucao je na druge zatvorenike oružjem koje mu je prokrijumčareno dronom.

Muškara (28) koji je povezan sa napuljskom mafijom, ispalio je tri hica u zatvorenike sa kojima se prethodno posvađao. Niko nije povređen u napadu koji se dogodio proteklog vikenda, rekao je direktor zatvorske uprave Donato Kapeće.

Muškarac je dobio dozvolu da napusti ćeliju i ode da se istušira. Čim su se vrata ćelije otvorila, izvukao je pištolj i uperio ga u čuvara, naredivši mu da mu preda ključeve drugih ćelija, rekao je Kapeće.

Pošto nije uspeo da otključa ćelije svojih neprijatelja, zapucao je na njih. Mafijaš je potom mobilnim (koji nije dozvoljen u zatvoru) pozvao svog advokata koji ga je posavetovao da preda oružje čuvarima zartvora 100 kilometara jugoistočno od Rima.

"Verujemo da mu je oružje poslato dronom", rekao je Kapeće.

Incident je najnoviji u čitavom nizu koji je potkopao poverenje javnosti u način na koji se vode prepuni zatvori u Italiji.

Italija ima najprepunjenije zatvore u celoj Evropskoj uniji, sa 120 zatvorenika na 100 mesta. Poređenja radi, te brojke se u Francuskoj kreću oko 115, a u Španiji oko 70.

Zatvorski sistem Italije našao se u žiži javnosti kada se pojavio snimak čuvara jednog zatvora kako prebijaju zatvorenike palicama u znak odmazde zbog protesta tokom prvog zatvaranja zbog korone.

Sindikat zatvorskih radnika pozvao je vladu da formira krizni tim posle incidenta proteklog vikenda i upozorio da je situacija u zatvorima "van kontrole".

Kurir.rs/AFP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track