Najnovije vesti

ALPSKI RAJ U KOJI AUTOMOBILE NE PRIMAJU: U švajcarskom selu koje ima 300 sunčanih dana i kamion za smeće doleće na posao VIDEO
Foto: Profimedia

turizam

ALPSKI RAJ U KOJI AUTOMOBILE NE PRIMAJU: U švajcarskom selu koje ima 300 sunčanih dana i kamion za smeće doleće na posao VIDEO

Planeta

Zamislite da se opustite u prelepom neobičnom gradu u švajcarskim Alpama, u blizini glečera Aletš, koji je pod zaštitom UNESKA, i odjednom podignete pogled i pronađete leteći kamion.

Ovo ipak nije jednostavan kamion. To je kamion od 7,5 tona koji se vozi planinskom žičarom za prikupljanje smeća iz ovog grada.

Poznato kao popularno turističko odredište, Betmeralp je selo bez automobila do koga se može doći samo korišćenjem velike žičare za automobile, prenosi Luxurylaunches. To je popularno mesto za letovanje i zimovanjekoje se "može pohvaliti" sa 300 sunčanih dana u godini!

Takođe se može pohvaliti veličanstvenim pogledom na četiri hiljade metara visoke vrhove Valaisa, uključujući Vajshorn, Dom i Materhorn. Odmaralište je priznato i sertifikatom kvaliteta da je pogodno za porodice i nudi brojne usluge za decu, uključujući i pešačke staze pogodne za kolica.

1 / 6 Foto: Peter Moulton / Alamy / Alamy / Profimedia

Očigledno omiljeno mesto skijaša i snoubardera svih sposobnosti, selo će sigurno mora imati i veliku količinu smeća. A da bi se ovo očistilo i održalo seosko okruženje, uvedena je usluga prikupljanja smeća.

Do ovog sela nema drumskog pristupa, a ni to ne opravdava kamione za smeće. I jasno je da ne postoji sistem kao u nekim drugim narodima gde bi odvajali otpad i palili ono što se može učiniti. Ili čak kompostiranje po tom pitanju.

Leteći kamion za smeće nije jeftin proces, a da se ne zaboravi pomalo rizična karakteristika da se u svoj težini prenosi kablovima.

Verovatno samo još jedna zanimljiva karakteristika dodata ovom gradu - a možda čak i dodatni marketinški trik za one koji uživaju u brzom životu.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track