PREPOZNALI GA I POBEGLI: Putinov portparol kaže da medvedi koji su se muvali oko predsednikovog šatora nisu predstavljali opasnost
Foto: Alexei Druzhinin / TASS / Profimedia

kampovanje u sibiru

PREPOZNALI GA I POBEGLI: Putinov portparol kaže da medvedi koji su se muvali oko predsednikovog šatora nisu predstavljali opasnost

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin kampovao je nekoliko dana u Sibiru. Na fotografijama i snimcima koji su se proteklog vikenda pojavili na internetu čuje se rendžer kako upozorava ruskog lidera da su medvedi u blizini.

Medvedi su bili blizu kampa Vladimira Putina ali su se sklonili jer su shvatili da je on ruski predsednik, našalio se danas njegov portparol Dmitri Peskov.

Na snimku sa Putinovog kampovanja čuje se ruski predsednik kako razgovara sa šefom obezbeđenja koji ga obaveštava da su se prethodne noći medvedi približili njihovom kampu.

Peskov je za Rusku TV rekao da predsednikova bezbednost nije bila ugrožena ni u jednom trenkutku. "Plus, medved je video da je to Putin", našalio se Peskov.

Rendžeri su Putinu objasnili da je medvede kampu privukao miris hrane, najverovatnije štuke koju je Putin navodno upecao i koju su pripremali za večeru.

"Ovo je vaš kamp, a ovde je bio medved", rekao je Genadi Kiselov, direktor rezervata prirode Sajano Šušenski, Putinu.

"Koliko medveda ima ovde", upitao ga je Putin.

"Teško je proceniti", odgovorio je Kiselov. "Oko 600", dodao je.

"To je mnogo", prokomentarisao je Putin.

Kiselov je predsedniku pokazao i snimak čopora vukova kako krstari prostranstvima Sibira. "Pogledajte kako su uhranjeni. Mašu repovima, srećni su ovde jer ima dovoljno hrane", dodao je Kiselov.

Snimci iz Sibira, piše zapadna štampa, objavljeni su kako bi se pokazalo da je predsednik, koji je inače u samoizolaciji jer je bio u kontaktu sa zaraženom osobom, dobrog zdravlja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track