POLITIČAR UHAPŠEN ZBOG PLANA ZA UBISTVO PREMIJERA HOLANDIJE MARKA RUTEA: Lider Partije haškog jedinstva je zbog OVOGA bio sumnjiv!
Foto: EPA / Phil Nijhuis, Youtube prtscr / Islam Presentation Committee

PODIGNUTA BEZBEDNOST

POLITIČAR UHAPŠEN ZBOG PLANA ZA UBISTVO PREMIJERA HOLANDIJE MARKA RUTEA: Lider Partije haškog jedinstva je zbog OVOGA bio sumnjiv!

Planeta -

Holandske vlasti uhapsile su lidera Partije haškog jedinstva Arnoda van Dorna zbog sumnje da je umešan u u organizovanje ubistva premijera Holandije Marka Rutea, saopštila je danas bezbednosna služba premijera.

Međutim, kako prenosi BBC, Van Dorn je pušten nakon policijskog ispitivanja.

U saopštenju se navodi da je ovaj holandski političar "bio sumnjiv" jer se našao u istom delu grada gde je bio i premijer.

Ovo hapšenje objavljeno je dan nankon što su holandski mediji izvestili da je premijer Rute dobio dodatno obezbeđenje zbog indicija da bi mogao da bude meta kidnapovanja ili napada kriminalne bande.

Prethodno je De Telegraf izvestio da su Rutea pratili ljudi povezani sa grupom koja trguje drogom.

Tužioci u Hagu su potvrdili hapšenje Van Dorna i rekli da je istraga još u toku.

Kako je rekao Van Dornov advokat Anis Boumanjal, njegov klijent nije mogao biti uhapšen jer ne postoji osnovana sumnja da je kriv.

"Policija nije bila razumna u načinu na koji vodi slučaj. Bilo je veoma dramatično, držali su ga 30 sati" rekao je Boumanjal.

Kurir.rs / BBC,

Foto:EPA / Phil Nijhuis, Youtube prtscr / Islam Presentation Committee

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja