Najnovije vesti

AMERIČKI MARINCI PONIŽENI U KABULU: Na aerodromu ostavili poruke šta misle o talibanima, komanda ih naterala da ih obrišu! FOTO
Ilustracija, Foto: Pritnscreen/Youtube/WIN Hero

bruka

AMERIČKI MARINCI PONIŽENI U KABULU: Na aerodromu ostavili poruke šta misle o talibanima, komanda ih naterala da ih obrišu! FOTO

Planeta

Marinci koji su napuštali aerodroma u Kabulu pokazali su prst talibanima i ISIS-u, ispisavši opscene poruke po zidovima objekata - ali su im komandanti rekli da obrišu grafite pre nego što odu.

Marincima je naređeno da unište opremu koju je vojska ostavljala na međunarodnom aerodromu Hamid Karzai, jer je povlačenje prestajalo, objavio je Vašington Post.

Razbili su elektroniku čekićima, razbili prozore i uništili oklopna vozila kako bi ih učinili beskorisnim za talibane.

Ali, mnogi marinci, koji su bili besni zbog smrti 13 pripadnika američke vojske ispred aerodroma u samoubilačkom napadu ISIS-K, ostavili su teroristima neke ne baš birane reči.

Na slikama je prikazana grupa marinaca koja pozira ispred zida na aerodromu sa rečima "F*ck ISIS, AFG 2021“ iscrtanom po njoj u crnoj boji.

Na drugoj slici, vojnik stoji ispred zida sa pločicana u blizini umivaonika.

Na zidu je ispisano „F*ck ISIS + Taliban“, zajedno sa crtežom penisa, prenosi Canindia.

Jedan marinac rekao je za Vašington Post da im je naređeno da operu poruke i počiste ostatke pre nego što napuste aerodrom.

"Moji momci su morali da odu ... pokupiti svaki komad ... smeća za koga? talibane?", rekao je novinama marinac, koji nije identifikovan.

"To nam je bio šamar", rekao je marinac.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja