TUGA! Devojčica (15) preminula od korone na dan kada je trebalo da se vakciniše! Majka očajna: Užasno je kada nadživite decu
Foto: EPA/ Attila Balazs

korona virus

TUGA! Devojčica (15) preminula od korone na dan kada je trebalo da se vakciniše! Majka očajna: Užasno je kada nadživite decu

Planeta -

Petnaestogodišnja devojčica iz Velike Britanije koja je obolela od korona virusa preminula je na dan kada je trebalo da primi vakcinu protiv ove Kovida 19, saopštila je njena porodica.

Đorđa Halidej, iz Portsmunta preminula je u bolnici kraljica Aleksandra u prošli utorak, a četiri dana pre toga dobila je pozitivan test na korona virus.

Njena majka, Trejsi Halidej (40) rekla je da je ona bila devojčica okružena ljubavlju sa mnogo prijatelja, talentovana kik bvokserka i muzičarka, prenosi Gardijan.

-Bila je veoma aktivna, volela je da izlazi i da provodi vreme sa prijateljima i da provodi vreme sa braćom i sestrama, rekla je njena majka.

-Ona je izrasla u veoma lepu mladu damu, koja je uvek želela da pomaže drugima, uvek je bila tu za sve. Ovo kida srce, jer uvek mislite da će vas vaša deca nadživeti, dodala je napomenuvši da su njena braća i sestre očajni.

Kako je očajna majka rekla, užasna stvar je kada roditelji nadžive decu i da ne može da se pomiri sa tim.

Ona je rekla da Đorđa, koja nije imala nikakve zdravstvene probleme, imala je simptome slične gripu pre nego što je uradila PCR test koji je bio pozitivan i onda se izolovala u svom domu od ostalih ukućana.

Devojčica se mučila sa jelom u nedelju i u ponedeljak uopšte nije mogla da jede jer ju je bolelo grlo.

Lekar joj je prepisao antibiotike, ali njeno stanje se pogoršalo, pregledao ju je lekar koji je rekao da joj srce ubrzano radi i odvedena je u bolnicu.

-Sve vreme sam bila sa njom. Pokušali su da je stave na respirator kako bi telu dali priliku da se oporavi. Otkucaji srca joj se nisu stabilizovali. Njeno srce nije izdržalo. Dali su sve od sebe, ali nisu uspeli da je spasu, rekla je njena majka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja