KORONA TERORISTI NEĆE IMATI ŠANSE: Čelnik ruskog Saveta bezbednosti Jurij Kokov o drakonskom merama protiv novih fanatika! VIDEO
Foto: Alexei Druzhinin / Sputnik / Profimedia

jasno

KORONA TERORISTI NEĆE IMATI ŠANSE: Čelnik ruskog Saveta bezbednosti Jurij Kokov o drakonskom merama protiv novih fanatika! VIDEO

Planeta -

Teroristi u nekim zemljama pokušavaju da koriste ljude zaražene koronavirusom za dalje širenje bolesti. Ovo je izjavio zamenik sekretara Saveta bezbednosti Jurij Kokov u intervjuu za Rossijsku Gazetu.

"Takve radnje su, na primer, otkrile indijske specijalne službe", rekao je on.

Kokov je takođe izvestio o sličnim incidentima u Tunisu, u kojima su se ekstremisti infiltrirali u kasarne da zaraze vojsku.

U isto vreme, namerni sudari sa vozilima su postali ređi. Prema njegovim rečima, to je pre svega zbog mera bezbednosti na javnim mestima i zastarelih ograničenja, uključujući i ona koja se odnose na okupljanje ljudi i održavanje masovnih događaja.

Zbog pandemije korone, članovi terorističkih organizacija primetno su intenzivirani na internetu, dodao je Kokov.

"Putem društvenih mreža počeli su da diskredituju postupke lokalnih vlasti u borbi protiv pandemije, kako bi kod stanovništva stvorili raspoloženje zabune i neizvesnosti", rekao je zamenik sekretara Saveta bezbednosti.

Prema njegovim rečima, sociološke studije sprovedene u Sjedinjenim Državama pokazale su da je tokom prelaska na masovnu samoizolaciju popularnost ekstremističkih sadržaja na Vebu značajno porasla, posebno među mladima.

Kurir.rs/Ria.ru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja