AMERIČKI POSLODAVCI SE UTRKUJU Sve više beneficija zaposlenima za rad od kuće - u igri kursevi, dodaci na hranu, novac za nameštaj
Foto: Profimedia

inovacija

AMERIČKI POSLODAVCI SE UTRKUJU Sve više beneficija zaposlenima za rad od kuće - u igri kursevi, dodaci na hranu, novac za nameštaj

Planeta -

Američki poslodavci nastoje da poboljšaju uslove radnicima koji rade od kuće, nudeći dodatke za dostavu obroka na kućnu adresu i za nabavku nameštaja, pokazalo je istraživanje savetodavne kompamnije Mercer.

Svaki peti poslodavac planira da uvede takve dodatke radnicima u idućoj godini, prema prvim rezultatima Merserovog istraživanja u kom su učestvala 1502 poslovna čelnika, a provedeno je u razdoblju od juna do septembra.

Budući da većina radnika zbog pandemije korone radi na daljinu, poslodavci im pokušavaju pomoći beneficijama poput subvencioniranja zdrave hrane naručene iz ugostiteljskih objekata i programa vežbanja koje nude teretane, pokazuju zdravstveni planovi kompanije.

Velike kompanije kao što Tviter i PwC objavile su da će delu radnika u SAD-u omogućiti rad od kuće, a neke su odgodile ponovno otvaranje kancelarija.

Virtualni kursevi kuvanja, vežbanja, joge i aplikacije za opuštanje mogu koštati od jedan do tri dolara mesečno po zaposlenom, rekle su direktorka za istraživanje zdravlja i dobrobiti kompanije Merser Bet Umland i šefica Merserovog poslovanja zdravlja Elisa Rozenbaum.

Svaki četvrti poslodavac smatra da je za zaposlene koji žive daleko od urbanih područja potrebna virtualna zdravstvena skrb, pokazalo je istraživanje. Tako je na vrhuncu pandemije u 2020. snažno porasla upotreba usluga telezdravstva koju su pružale kompanije poput Teladok Helta.

Sedamdeset šest posto kompanija s više od 500 zaposlenih navelo je da će rešavanje pitanja vezanih za mentalno i emocionalno zdravlje zaposlenih biti prioritet u sledećih tri do pet godina. U istraživanju iz 2019. ta su pitanja bila prioritet za samo njih 44 posto.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja