TORNADO U OKLAHOMI OSTAVIO PUSTOŠ: Srušene kuće, polomljeni prozori! Oluja donela i grad veličine loptice za golf! VIDEO
Foto: Youtube prtscr / KFOR Oklahoma's News 4, Youtube prtscr / Dylan Young, Youtube prtscr / Aaron Jayjack Extreme Storm Chaser

snažno nevreme

TORNADO U OKLAHOMI OSTAVIO PUSTOŠ: Srušene kuće, polomljeni prozori! Oluja donela i grad veličine loptice za golf! VIDEO

Planeta -

Masivna oluja koja je pogodila američku državu Oklahoma sa sobom je donela više snažnih tornada ali i grad, kišu i jaku grmljavinu.

Od nedelje uveče do ponedeljka je registrovano više tornada koji su za sobom ostavili materijalnu štetu, ali na sreću zasad nema povređenih ili stradalih.

Oluje sa jakim udarima vetra i padavina pogodile su Arkanzas, Kanzas, Mizuri i Teksas, a prognoze najavljuju olujno vreme narednih dana u centralnim delovima SAD, prenosi AP.

Na snimcima lokalnih televizija prikazane su srušene kuće koje su se našle na putanji tornada, od kojih je ostala samo gomila građevinskog materijala.

Sirene i upozorenja za tornado i potencijalnu opasnost izdata su širom Oklahome, a meteorološke službe pokušavaju da ustanove tačan broj tornada koji su protutnjali Oklahomom, rekao je Čak Hodžs, meteorolog iz Nacionalne meteo sužbe u Tulsi.

Na snimcima sa društvenih mreža vidi se veličina garada koji je padao i ostavio vidna ulubljenja na automobilima, polomljene prozore i vetrobrane na kolima.

Kurir.rs / AP, Foto: Youtube prtscr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track