KRIJU BAZENE KAO ZMIJA NOGE: Francuski poreznici satelititom love one koji ne prijave promene na kući! Otkrili 3.000 bazena!
Foto: Profimedia

nove tehnologije

KRIJU BAZENE KAO ZMIJA NOGE: Francuski poreznici satelititom love one koji ne prijave promene na kući! Otkrili 3.000 bazena!

Planeta -

Francuske vlasti mogle bi uskoro da počnu da koriste satelitske fotografije u potrazi za skrivenim bazenima i proširenjima koje su vlasnici kuća sakrili od poreske uprave.

Katastarske kancelarije će koristiti satelitske fotografije za otkrivanje mogućih promena vrednosti nekretnine, navodi se u planu poreske uprave.

Rad inspektora na terenu bit će sveden na minimum. Veštačka inteligencija će pomoći u pretraživanju satelitskih fotografija i generisaće automatsko pismo upozorenja vlasnicima nekretnine pa će biti smanjena potreba za kadrovima.

Televizija BFMTV objavila je da će metodu najpre evaluirati devet departmana.

Prilikom prvog testa u departmanu Alpe-Maritime, sa sedištem u Nici, otkriveno je nakon nekoliko nedelja kako poreskoj upravi nije prijavljeno čak 3.000 bazena.

Osim toga, od izmene zakona prošle godine, poreznici mogu da procjenjuju sve podatke objavljene na društvenim mrežama u potrazi za utajivačima poreza.

U međuvremenu se menjaju oglasi za posao u poreskoj upravi. Za novi projekat traže se stručnjaci specijalizovani za "filtriranje korisnih informacija iz fotografija".

Kurir.rs / Index.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track