UHVAĆENI U AKCIJI! TURSKI OBAVEŠTAJCI TVRDE DA SU RAZBILI ŠPIJUNSKU MREŽU: Hteli da otmu iranskog vojnika, ucenili mu ženu! VIDEO
Foto: Twitter video prtscr / ANADOLU AJANSI

uhapšeno osmoro

UHVAĆENI U AKCIJI! TURSKI OBAVEŠTAJCI TVRDE DA SU RAZBILI ŠPIJUNSKU MREŽU: Hteli da otmu iranskog vojnika, ucenili mu ženu! VIDEO

Planeta -

Nacionalna obaveštajna agencija Turske (MIT) i policija razbili su špijunsku mrežu koja je pokušala da otme bivšeg iranskog vojnika iz Turske u Iran.

U operaciji turske obaveštajne jedinice i policije, kako prenpsi Anadolija, 24. septembra 2021. godine, uhvaćeno je ukupno osam osoba, uključujući dva iranska agenta, koji su pokušali da otmu bivšeg iranskog vojnika inicijala M. A., koji boravi u turskom gradu Vanu, u Iran.

MIT je utvrdio da iranski obaveštajci pokušavaju da razviju mrežu u Vanu s budžetom od 30.000 dolara kako bi oteli osobu M. A. i odveli je u Iran.

Tim Nacionalne obaveštajne agencije Turske i policija potom su pratili članove špijunske mreže. Utvrđeno je da su, prema uputstvima iranskih obaveštajnih službenika, članovi mreže ponudili 10.000 dolara osobi inicijala M. E., supruzi bivšeg vojnika M. A. u zamenu za njenu pomoć u otmici, i prijetili da će naškoditi njenoj porodici koja živi u Iranu ako ona na to ne pristane.

Nakon što je otkriveno da su iranski obaveštajci 24. septembra poslali dve osobe u Van da vozilom otmu M. A. u Iran, MIT i policija su ih sprečili u tome.

Naime, 24. septembra, oko 21 sat po lokalnom vremenu, privedeni su iranski državljanin S. S. i turski državljanin M. E. A. dok su pokušavali da uuđu u dom u kojem je stanovao bivši iranski vojnik.

U nastavku operacije uhvaćeno je još šest turskih državljana, članova špijunske mreže.

Kurir.rs / Avaz / Anadolija, Foto: Twitter video prtscr / ANADOLU AJANSI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track