DANAC KOJI JE OSUMNJIČEN DA JE UBIO PETORO PREŠAO U ISLAM Novi detalji stravičnog napada u Norveškoj!
Foto: Håkon Mosvold Larsen / AFP / Profimedia

od ranije je poznat policiji

DANAC KOJI JE OSUMNJIČEN DA JE UBIO PETORO PREŠAO U ISLAM Novi detalji stravičnog napada u Norveškoj!

Planeta -

Danac koji je osumnjičen da je ubio pet, a ranio dve osobe u napadu lukom i strelom u norveškom gradu Kongsbergu sinoć, prešao je u islamsku veru i bio je poznat od ranije policiji, saopšteno je iz policije, a prenosi RT.

Policija je ispitivala osumnjičenog i on je sarađivao, rekao je njegov branilac, prenosi Gardijan.

-On sarađuje i daje detaljne izjave u vezi sa ovim događajem, rekao je za NRK njegov advokat Fredrik Neuman.

Norveška, napad, norveška policija
foto: EPA / HAKON MOSVOLD LARSEN

Neuman je rekao da će njegov klijent biti zadržan u pritvoru kasnije u četvrtak. On je odbio da dalje komentariše, osim što je rekao da je majka osumnjičenog Dankinja, ali nije poznato da li je on tamo ikada živeo.

U 18.13 policija je primila prvu dojavu da jedna osoba ide gradom sa lukom i strelom, a nešto više od pola sata kasnije, u 18.47, napadač je uhapšen, piše Jutarnji.

Ejvind Os, šef policijske operativne jedinice u tom gradu, koji je udaljen oko 70 km jugozapadno od Osla, rekao je u sredu uveče na konferenciji za novinare da je navodni napadač uhapšen i da je prema njihovim informacijama delovao sam.

Govoreći u četvrtak, šef norveške regionalne policije Ole Bredrup Severud rekao je na konferenciji za novinare da je osumnjičeni prešao u islam i da su policijski obaveštajni podaci identifikovali znakove radikalnog ponašanja kod Danca.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track