UZNEMIRUJUĆI SNIMCI PUCNJAVE U PRESTONICI LIBANA: Korišćen i RUČNI RAKETNI BACAČ, 2 poginulo! Oglasio se i premijer! VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

ulični rat

UZNEMIRUJUĆI SNIMCI PUCNJAVE U PRESTONICI LIBANA: Korišćen i RUČNI RAKETNI BACAČ, 2 poginulo! Oglasio se i premijer! VIDEO

Planeta -

Najmanje dve osobe poginule su danas u Bejrutu kada je otvorena vatra na demonstrante, koji su se uputili na protest tražeći smenu sudije koji je istraživao prošlogodišnju eksploziju u gradskoj luci.

Kako cenjuje Rojters, ovo je jedan od većih građanskih sukoba u Libanu u poslednjih nekoliko godina i naglašava produbljivanje političke krize zbog istrage o katastrofalnoj eksploziji 4. avgusta 2020. godine.

Libanska vojska je saopštila da je vatra otvorena na demonstrante dok su prolazili kroz saobraćajncu koja se nalazi u području koja deli hrišćanska i šiitska muslimanska naselja.

Kako je objavljeno na Tviteru, u nemirima u Bejrutu je korišćen i ručni raketni bacač RPG-7.

Pucnjava je odjeknula glavnim gradom, a hitna pomoć je dojurila na lice mesta, u prestonici Libana moglo je da se čuje i zavijanje sirena.

Jedna bolnica u Bejrutu saopštila je da je primila telo jedne osobe koja je poginula i da je osam povređenih, navodi lokalna televizija.

Premijer Libana Nadžib Mikati pozvao na smirivanje tenzija, a izvor iz redova vojske rekao je za Rojters da su dve osobe ubijene dok je sedma ranjeno.

CNN je ranije preneo, pozivajući se na bolničke izvore, da je devet osoba ranjeno.

Pucnjava je počela iz hrišćanskog naselja pre nego što je prerasla u razmenu vatre.

Nije odmah bilo jasno zašto je počela pucnjava, piše AP.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track