BIL KLINTON U BOLNICI Sumnja se da ima infekciju krvi
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

ostaje hospitalizovan zbog stalnog praćenja

BIL KLINTON U BOLNICI Sumnja se da ima infekciju krvi

Planeta -

Nekadašnji američki predsednik Bil Klinton hospitalizovan je u utorak u Kaliforniji zbog sumnje na infekciju krvi, prenosi Rojters pozivajući se na CNN:

Bivši predsednik SAD primljen je pre dva dana u bolnicu u Los Anđelesu zbog medicinskog tretmana koji se ne odnosi na kovid, rekao je njegov portparol Angel Urenja.

- On se oporavlja, dobre je volje i neverovatno je zahvalan lekarima, medicinskim sestrama i osoblju koji su mu pružili odličnu negu, saopštio je Urenja na Tviteru.

CNN je preneo da je Klinton (75) bio primljen na jedinicu intenzivne nege, prvenstveno kako bi imao privatnost i da nije na respiratoru.

Njegovo stanje nije povezano sa njegovim prethodnim problemima sa srcem ili sa Kovidom 19, prenosi Gardijan pozivajući s ena CNN.

-Nakon dva dana lečenja, njegova krva slika je bolja i dobro reaguje na antibiotike, rekli su lekari.

-Medicinski tim iz Kalifornije bio je u stalnoj komunikaciji sa predsednikovim medicinskim timom iz Njujorka, uključujući i njegovog kardiologa. Nadamo se da će uskoro otići kući, dodali su oni.

CNN prenosi i da zdravstveno stanje Klintona nije povezano sa prethodnim srčanim problemima, kao i da nema veze sa Kovid 19 infekcijom.

Klinton je bio predsednik SAD u dva mandata, između 1993. i 2000. godine.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track