KRVAVI MEDENI MESEC Založili vatru, pili čaj, a onda je sve EKSPLODIRALO!
Foto: Doug McLean / Alamy / Alamy / Profimedia

užas u ukrajini

KRVAVI MEDENI MESEC Založili vatru, pili čaj, a onda je sve EKSPLODIRALO!

Planeta -

Logorska vatra u idiličnom šumskom ambijentu, bila je to savršena proslava medenog meseca sa porodicom i prijateljima. Ali izlet iz snova zakopana bomba iz Prvog svetskog rata pretvorila je u krvoproliće.

Lidija Makarčuk (31) iz Ukrajine je bila na bračnom putovanjuu Ukrajini, a zadobila je teške povrede kada se aktivirala bomba iz Prvog Svetskog rata. U nesreći je poginuo njen brat Miroslav (29) i još jedna osoba, a ona je sa teškim povredama prevezena u bolnicu, prenosi Dejli mejl.

Ova 31-godišnjakinja je otputovala je na zakasneli medeni mesec nakon što se udala za Norberta Vargu (43)

Pretpostavlja se da je eksploziju izazvala vatra koju je zapalilo 12 zvanica na kraju šetnje prošlog meseca u Karpatima u blizini granice sa Mađarskom. Bomba je eksplodirala dok su pričali priče i pili čaj.

Lidija, koja je računovođa rođena u Ukrajini, prisetila se da je ispričala svojim prijateljima kako je njen muž osvojio njeno srce nakon što joj je dao kompliment u crkvi još 2019. godine.

-Vatra je napravila posebnu atmosferu i imali smo mnogo toga da kažemo. Prošlo je toliko mnogo vremena otkad se nismo videli, rekla je ona.

Varga, radio operater i fotograf, otišao je u svoj šator oko 21 sat da donese fotoaparat kada ga je čuo eksplozija koja je razorila zemlju.

-Dok sam pakovao svoju opremu, zvuk eksplozije i vrištanje razbili su tišinu. Dotrčao sam do mesta na kom smo bili dozivajući Lidiju, ispričao je on.

Lidija se takođe prisetila trenutka kada je eksplodirala bomba.

-U jednom momentu osetila sam se kao da je neko uzeo kamen i pogodio me pravo u lice, posebno u nos. Tada sam u ušima osetila šum. Okrenula sam se i pokrila lice rukama, a zatim sam počela da se molim. Shvatila sam da nisam jedina povređena, svi su vrištali od bolova, a bol je bila neizdrživa, prisetila se.

-Nikada neću zaboraviti zvuk Miroslavove agonije. Pokušao sam da mu previjem glavu i da ga ispravim, ali bilo je prekasno. Dva sata se borio za život. Još uvek razmišljam da sam mogao učiniti više? Zašto ne ja? Zašto baš oni? Ratni filmovi najbliže su onome što sam doživeo te noći, to nikada neću zaboraviti, rekao je Norbert Varga.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track