DODIRIVALA KOSU, OBLIZIVALA USNE, A ŠTA JE TEK RADILA SA NOGAMA: Ova novinarka je zbunila Putina! Rusi je žestoko iskritikovali
Foto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia

kao da je krenula na modnu pistu

DODIRIVALA KOSU, OBLIZIVALA USNE, A ŠTA JE TEK RADILA SA NOGAMA: Ova novinarka je zbunila Putina! Rusi je žestoko iskritikovali

Planeta -

Oštre kritike na račun Amerikanke Hedli Gembl sa televizijskog kanala CNBC pale su od strane ruske državne televizije nakon što je bila moderator sednice energetskog foruma u Moskvi na kojoj je učestvovao i ruski predsednik Vladimir Putin.

U svojoj TV emisiji na kanalu Rossiya 1 Vladimir Solovjev je poručio kako je Gembl ciljano pokušala da zbuni ruskog predsednika svojim izgledom.

Emitovali su i snimak kojim su hteli da potkrepe te tvrdnje, a koji se uglavnom fokusirao na njene noge. Drugi su zaključili i kako je vešto koristila i govor tela.

Solovjev je rekao kako je Putina pokušavala da izbaci iz takta i kako se ponašala odvažno i otvoreno se prikazivala kao seksualni objekt.

"Imam osećaj da se jako temeljno pripremala za susret sa ruskim predsednikom, kao da ide na modnu pistu... Skinula je nekoliko kilograma, utegla se u malu crnu haljinu i raspustila kosu, a kako bi sebi vizualno produžila noge, obula je par štikli sa petom od 12 centimetara", rekao je.

"Osim toga, Gembl je pred Putina došla bez čarapa, a i ruke su joj bile gole. Noge su pak bile namazane svetlucavim uljem, a što je tek radila s tim nogama?! Sve u svemu, ništa na njoj nije bilo prikladno za posao", poručio je i dodao kako je Gembl neprestano dodirivala kosu i oblizivala usne.

0638499920, Hedli Gembl, novinarka
foto: Rossiya1 / East2West News / Profimedia

"Sve su to seksualni gestovi", rekao je.

Američku voditeljku to nije previše zabrinulo. Na Instagramu i Tviteru pohvalila se da je završila u ruskim novinama.

Uz fotografiju je napisala "moj najbolji ugao".

Ko je novinarka koja je nogama izludela Ruse i Putina?

Hedli Gembl poznata je novinarka CNBC televizijske kuće iz Abu Dabija.

Vodi emisije koje se bave ekonomijom i globalnim tržištima. Radila je takođe za ABC Njuz i Foks Njuz u Vašingtonu.

Voditeljka je popularne televizijske emisije Access: Middle East gde razgovara sa svetskim čelnicima, šefovima internacionalnih kompanija i filantropima.

0637973941, Hedli Gembl, novinarka
foto: Hadley Gamble / East2West News / Profimedia

Neki od ljudi koje je ugostila su jordanski kralj Abdulah II, američki državni sekretar Majk Pompeo, egipatski predsednik Abdel Fatah el-Sisi, Bil Gejts...

U oktobru 2018. godine Gembl je bila prva internacionalna novinarka koja se javljala uživo iz Saudijske Arabije u slučaju ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Tada je intervjuisala bivšeg saudijskog ministra spoljne politike Adela Al-Džubeira koji je dao prvu službenu informaciju oko njegovog ubistva.

0637973938, Hedli Gembl, novinarka
foto: Hadley Gamble / East2West News / Profimedia

Takođe je prva internacionalna novinarka koja se javljala uživo iz naftnog skladišta Aramko u 2019. godini kada je prenosila informacije o šteti koje su napravile iranske rakete i dronovi.

Gembl je strastvena glasnogovornica za ženska prava.

Bila je moderator na prvom poslovnom forumu u Saudijskoj Arabiji i pružila CNBC-u ekskluzivni sadržaj kada je ta država ukinula decenijama staru zabranu vožnje za žene.

Objavila je i fotografiju gde šeta ispred ruskog predsednika i napisala "moćan hod".

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track