NOĆNI LETOVI SA MALOLETNIM MIGRANTIMA U SAD Mediji optužuju: Bajdenova administracija tajno smešta decu sa granice širom Amerike!
Foto: EPA-EFE/DARIO LOPEZ-MILLS / POOL

izbeglička kriza

NOĆNI LETOVI SA MALOLETNIM MIGRANTIMA U SAD Mediji optužuju: Bajdenova administracija tajno smešta decu sa granice širom Amerike!

Planeta -

Avioni puni maloletnih migranata tajno sleću u prigradski deo Njujorka u nastojanju administracije predsednika Bajdena da ih tiho preseli širom regiona, saznaje Post.

Čarter letovi su iz Teksasa, gde je tekuća granična kriza preplavila lokalne imigracione zvaničnike, i traju najmanje od avgusta, prema izvorima koji su upoznati sa tom stvari.

Prošle nedelje, Post je izvestio kako su dva aviona sletela na aerodrom okruga Vestčester, gde se činilo da su većina putnika koji su sišli deca i tinejdžeri, a mali deo su izgleda bili muškarci u 20-im godinama.

Policajci okruga Vestčester su stajali pored njih - čiji su letovi stigli u 22:49. u sredu i 21:52 u petak - kada su sišli i smestili se u autobuse.

Neki od njih su kasnije viđeni kako se sastaju sa rođacima ili sponzorima u Nju Džersiju, ili su ostavljeni u stambenom objektu na Long Ajlandu.

Analiza podataka o praćenju letova na mreži sugeriše da je oko 2.000 migranata koji su uhvaćeni nakon što su se iz Meksika ušunjali u SAD stiglo na aerodrom izvan Vajt Plejnsa na let 21 od 8. avgusta.

Zapisi pokazuju da su se neki avioni sleteli između ponoći i 6:30 ujutru - kada je na snazi dobrovoljni policijski čas - dva su stigla iz Hjustona u 02:13 i 04:29 ujutro 20. avgusta.

Tajna priroda operacije nameće pitanja o tome kako se Bela kuća nosi sa porastom dolazaka maloletnika bez pratnje.

Najnoviji podaci američke carine i zaštite granica pokazuju da je samo tokom jula i avgusta 37.805 maloletnika bez pratnje uhvaćeno kako ulaze u SAD iz Meksika - ponekad nakon što su ih napustili profesionalni krijumčari poznati kao "kojoti".

Video prikazuje kako su neka deca pala preko graničnog zida ili napuštena u udaljenim područjima.

Izvor koji je upoznat sa operacijom na aerodromu Vestchester rekao je da maloletni migranti obično stižu noseći ruksake i voze se do lokacija uključujući Bronks, Bruklin, Kvins, Njuburi i Bridport i Danburi u Konektikatu.

U petak uveče, jedan autobus je napustio aerodrom Vestčester i sjurio se niz Parkvej Hatčinson Rivervej-koji je zabranjen za komercijalna vozila-brzinama većim od 75 km / h pre nego što je prešao most..

U subotu oko 12:30, zaustavio se u Siosetu na Long Ajlandu, u kampusu MersiFrst, neprofitne organizacije koju sponzoriraju katoličke sestre i koja pruža smeštaj i usluge "deci i adolescentima koji su žrtve društvenih problema", prema posacima sa interneta.

Mersifrst ima ugovor o snabdevanju savezne vlade stambenim uslugama za "imigrantsku omladinu", prema sajtu.

Izvršna direktorka Rene Skolaski nije odgovorila na upit.

Kasnije u subotu, slična scena desila se u Džeksonvilu, u Floridi, gde su se mnogi letovi iz Teksasa sleteli pre nego što su nastavili put ka Vestčesteru gde je Post video Boeing 737-700 koji je sleteo nešto posle 22 sata na međunarodnom aerodromu Džeksonvil.

Dok su lokalni policajci stajali pored, grupa od 10 do 15 ljudi koja je nosila bele bejzbol kape i nosila torbe izašla je iz aviona i ukrcala se u čarter autobus u blizini neaktivnog teretnog terminala.

Nakon dvosatne vožnje, grupa je stigla u nedelju oko 1 sat ujutro na Akademiju Tvin Oaks, centar za maloletnike u Nacionalnoj šumi Apalačikola u blizini Talahasija, gde su zaposleni čekali da otvore kapiju sa bodljikavom žicom.

Republikanski guverner Floride Ron DeSantis izrazio je ogorčenje zbog nalaza Posta, a portparolka tvrdi: "Ako je Bajdenova administracija toliko uverena da je njihova politika otvorenih granica dobra za našu zemlju, čemu tajnost?"

"Zašto Bajdenova administracija odbija da podeli čak i najosnovnije informacije o ilegalnom preseljenju stranaca u zajednice širom naše države i cele zemlje?" rekla je portparolka Kristina Pušav.

„Vašington DC postavlja imigracijske politike koje ih ne pogađaju, a od država-koje nemaju informacije o preseljenju migranata i nemaju ovlašćenja da menjaju saveznu imigracionu politiku-očekuje se da će snositi najveći teret Bajdenovog bezobzirnog programa otvorenih granica.“

Post je u sredu takođe izvestio kako dva autobusa napuštaju aerodrom Vestčester sa oko 100 putnika.

Jedan autobus stao je u uslužnom području Thomas Edison kod okretnice Nev Džersi u Vudbridžu, gde su migranti sišli u četvrtak oko 12:45.

U naredna dva sata, automobili su ih odvezli u ratznim pravcima, a da ih niko šre toga nije legitimisao.

Žena koja živi u blizini aerodroma rekla je u ponedeljak za Post da je let stigao "oko 3 ili 4" tog jutra "i zatresao je kuću" i probudio njenog osmomesečnog dečaka.

"Probudio se poslednjih mesec dana oko 2, 3, 4 zbog buke", rekla je.

"Navikao sam se na uobičajenu aerodromsku buku, ali ovi avioni ili mlaznjaci zvuče drugačije. Niže lete. I oni dolaze usred noći! "

Komšinica je takođe rekla da „može savršeno da vidi aerodrom sa mog sprata“ i primetila je „nekoliko autobusa na kojima piše„ Van usluge ”koji se motaju okolo“ koji nisu uobičajeni lokalni autobusi ili aerodromski prevoz.

Rekla je i da je aerodrom u poslednje vreme bio "mnogo mračniji nego obično" preko noći.

„Svidelo mi se kako izgleda kao mali grad - plavo -bela svetla“, rekla je.

"Ali od sredine ovog leta svi su isključeni, osim jednog ili dva na vrhu hangara Flekjet ... pretpostavljam da ne vidite šta se dešava."

Bivši izvršni direktor okruga Vestčester Rob Astorino, republikanski kandidat za guvernera, rekao je da je za letove saznao od građana uznemirenih kršenjem dobrovoljnog policijskog časa.

Astorino je rekao da su manji avioni očigledno počeli da stižu u aprilu, kada je rekao da letovi nisu bili "tako česti".

Kada je Astorino održao konferenciju za novinare 16. avgusta na aerodromu, rekao je, stigao je let sa putnicima koji su ušli u autobus koji se zaustavio blizu vazdušnog stepeništa i delimično blokirao pogled ljudima koji se ukrcavaju na njega.

Astorino je rekao da je uočio najmanje 50 do 75 migranata, od kojih je većina izgleda bila muškarci stariji od 20 godina.

"Niko nije objasnio kuda idu i ko su", rekao je on.

"Bajdenova administracija sistematski širi krizu na južnoj granici na zajednice širom zemlje, često obavijene tajnom i pod plaštom mraka."

U međuvremenu, portparolka izvršnog direktora demokratskog okruga Vestčester Džordž Latimer pokušala je da umanji situaciju kao "ništa novo".

"Ovo je slično događaju kada je HHS, pod Trampovom administracijom, smestio gotovo 1.000 dece migranata u Vestčesteru- bez prethodnog znanja ili odobrenja okruga", rekla je glasnogovornica Ketrin Čiofi.

"Tada, za razliku od sada, niko nije izazvao negodovanje."

Bela kuća je u ponedeljak insistirala na tome da letovi prevoze samo decu i tinejdžere, a američko Ministarstvo zdravlja i ljudskih usluga je reklo: "Naša je zakonska odgovornost da bezbedno brinemo o deci bez pratnje sve dok se ona ne mogu brzo ujediniti sa roditeljem ili proverenim sponzorom".

"Naša kancelarija za preseljenje izbeglica olakšava putovanje deci koja su pod njenim starateljstvom njihovoj porodici ili sponzorima širom zemlje", rekao je portparol HHS -a Horge Silva.

„Poslednjih nedelja, deca bez pratnje prolazila su kroz aerodrom Vestčester na putu do svog konačnog odredišta kako bi bila ujedinjena sa roditeljima ili proverenim sponzorom.

Kurir.rs/Fox news

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track