IZBIO POŽAR NA TERETNOM BRODU KOJI PREVOZI HEMIKALIJE Postoji li opasnost po životnu sredinu?
Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

britanska kolumbija

IZBIO POŽAR NA TERETNOM BRODU KOJI PREVOZI HEMIKALIJE Postoji li opasnost po životnu sredinu?

Planeta -

U Britanskoj Kolumbiji izbio je požar u kontejnertima na teretnom brodu koji prevozi rudarske hemikalije, a kanadska obalska straža sarađuje sa američkom obalskom stražom na proceni situacije, uključujući opasnost po životnu sredinu.

Šesnaest članova posade je evakuisano sa brpda Zim Kingston, dok je petoro još uvek na brodu i bori se sa vatrom, saopštila je kanadska obalska straža, prenosi Rojters.

-Nije bilo povređenih, rečeno je Rojtersu iz kompanije Danaos šiping, koja upravlja brodom.

-Izgleda da je vatra obuzdana, dodali su.

Ranije danas je navedeno, da je 10 kontejnera izgorelo a vatra je nastavila da se širi, ali da, požar nije zahvatio brod.

Kompanija Danaos je saopštila da sarađuje sa kolegama iz SAD na lociranju 40 kontejnera koju su pali u more, rekavši da predstavljaju rizik za pomorce.

-Pomorcima se savetuje da se drže dalje od tog područja. Trenutno nema opasnosti po bezbednost ljudi na obali, ali se situacija i dalje prati, navodi se.

-Ovo je veoma zabrinjavajuće, brod se nalazi veoma blizu Viktorije, a večeras se sprema veliko nevreme koje može pogoditi tu oblast. Zabrinuti smo da ovo može biti jo jedna ekološka katastrofa, rekao je predsednik jedne ekološke organizacije Dejvid Bodino.

Kurir.rs/Rojters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track