OVAJ POLITIČAR ZOVE NEVAKCINISANE POLICAJCE U SVOJU DRŽAVU: Guverner Floride im je ako se presele obećao i bonus VIDEO
Foto: Gage Skidmore / Alamy / Alamy / Profimedia

Roj Desantis

OVAJ POLITIČAR ZOVE NEVAKCINISANE POLICAJCE U SVOJU DRŽAVU: Guverner Floride im je ako se presele obećao i bonus VIDEO

Planeta -

Republikanski guverner Floride Ron DeSantis planira da potpiše zakon tokom predstojeće posebne sednice koja će dati bonus od 5.000 dolara osoblju za sprovođenje zakona koje se preseli u državu Floridu.

„Na Floridi, ne samo da ćemo želeti da zaštitimo policiju i sve poslove, mi zapravo aktivno radimo na regrutovanju iz državnih organa za sprovođenje zakona jer imamo potrebe u našoj policiji i našim odeljenjima šerifa“, rekao je DeSantis .

DeSantis je pozvao određena odeljenja za sprovođenje zakona u Njujorku, Mineapolisu i Sijetlu koja se suočavaju sa nepravednim tretmanom i oštrim mandatima vakcine „ako se prema vama ne postupa dobro, mi ćemo vas ovde tretirati bolje, a vi možete zadovoljiti važne potrebe za nas , a mi ćemo vam kao rezultat nadoknaditi.”

Ovaj zakon je još jedna od mnogih DeSantisovih taktika u borbi protiv Bajdenovog preteranog mandata vakcine: „Ono što Bajden radi je neustavno. On nema ovlašćenja da to uradi.”

Policijska uprava Čikaga nedavno je ograničila izborno vreme koje uključuje odmor, nadoknadu i lične dane za službenike koji odbijaju da učestvuju u mandatu gradonačelnika Lajtfuta za vakcinu protiv COVID-19, navodi se u saopštenju čikaškog starešine Reja Lopeza. Trenutno 21 policajac iz Čikaga odbija da otkrije svoj status vakcinacije na gradskom portalu, i kao rezultat toga oni su stavljeni na status neplaćenih i oduzeta su im policijska ovlašćenja. Od 8.200 zaposlenih u CPD, 1.333 je prijavilo da nije dobilo vakcinu protiv korone, prema gradskom portalu podataka. Samo 64,42% od ukupnog broja policijskih uprava otkrilo je portalu svoj vakcinalni status.

Ubrzo nakon što je mandat vakcine u Sijetlu stupio na snagu, otprilike 176 policajaca i vatrogasaca nije bilo u mogućnosti da se javi na posao zbog statusa vakcinacije protiv korone prema kancelariji gradonačelnice Dženi Durkan. Ovim onima koji su prvi odgovorili je dat privremeni smeštaj dok čekaju proces izuzeća od vakcine protiv korone.

„Pored toga što će ljudima oduzeti lični izbor, to će izazvati haos u ekonomiji, jer čak i ako mali procenat ovih ljudi na kraju izgubi posao ili dobrovoljno ode, imaćete ogromne poremećaje u medicini, logistici , u sprovođenju zakona“, dodao je DeSantis.

DeSantis je tokom intervjua sa Foksom rekao da je vakcina protiv korone „izbor koji možete napraviti, ali želimo da budemo sigurni da štitimo vaše poslove i sredstva za život.

Kurir.rs/Daily Caller

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track