ŠOK ISTRAŽIVANJE! AMERIČKI RADNICI O DILEMI - POSAO ILI VAKCINACIJA: Evo koliko bi ih radije uzelo radnu knjižicu! VIDEO
Foto: Shutterstock

otvoreno

ŠOK ISTRAŽIVANJE! AMERIČKI RADNICI O DILEMI - POSAO ILI VAKCINACIJA: Evo koliko bi ih radije uzelo radnu knjižicu! VIDEO

Planeta -

Novo istraživanje pokazuje da je više od jedne trećine nevakcinisanih radnika u SAD reklo da bi dali otkaz radije nego da se pridržavaju vakcine protiv korona ili mandata testiranja, jer sve više preduzeća, univerziteta i državnih i lokalnih vlasti zahtevaju od svojih zaposlenih da rade the jab.

Anketa Kajzer Famili Foundejšn (KFF) objavljena u četvrtak pokazala je da je 5 odsto nevakcinisanih odraslih, oko 1 odsto svih odraslih, već napustilo posao zbog mandata vakcinacije. Međutim, istraživanje je pokazalo da bi taj broj uskoro mogao da se poveća, jer je 37 odsto nevakcinisanih ispitanika, 5 odsto odraslih, reklo da bi dalo otkaz ako bi njihov poslodavac zahtevao da se vakcinišu ili da se nedeljno testiraju na koronu.

Kada je opcija testiranja skinuta sa stola, 72 odsto nevakcinisanih radnika reklo je da će dati otkaz. Oko 6 od 10 nevakcinisanih radnika reklo je da će verovatno tražiti izuzeće.

Naša zemlja je u istorijskoj borbi protiv korona virusa. Dodajte Changing America u svoj Facebook ili Twitter feed da biste ostali u toku sa vestima.

Podaci dolaze dok Bajdenova administracija sastavlja pravila koja će zahtevati od svih preduzeća sa 100 ili više zaposlenih da zahtevaju vakcinu ili da često testiraju radnike. Zahtev se još uvek razmatra.

Svaki četvrti radnik je rekao da je njihov poslodavac zahtevao da budu vakcinisani, što je povećanje od 16 procentnih poena radnika koji su rekli isto od juna, kada je samo 9 odsto reklo da njihov poslodavac zahteva vakcinaciju. U međuvremenu, polovina radnika rekla je da ne želi da njihov posao daje mandate.

Istraživanje je obuhvatilo 1.519 odraslih anketiranih od 14. do 24. oktobra.

Skoro 58 odsto američke populacije je u potpunosti vakcinisano protiv korone, prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Kurir.rs/Hil

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track