REP PESMA KOJA ISMEVA BAJDENA PRVA NA TOP LISTAMA: Skinuta sa društvenih mreža, a to je samo nateralo ljude da je više slušaju!
Foto: EPA / Shawn Thew, Profimedia

lets go brandon

REP PESMA KOJA ISMEVA BAJDENA PRVA NA TOP LISTAMA: Skinuta sa društvenih mreža, a to je samo nateralo ljude da je više slušaju!

Planeta -

Kontroverzna nova rep pesma koja ismejava lidera slobodnog sveta se popela na vrh iTunes top-lista , izbacivši Adel sa prvog mesta — čak i nakon što je zabranjena na Jutjubu i Instagramu zbog širenja „štetnih lažnih informacija“.

„Let's Go Brandon“, koju je prošle nedelje objavio priznati pristalica predsednika Donalda Trampa Brajson Grej, nalazi se na prvom mestu od nedelje, kada je odbio da ispuni lirski zahtev Adelinog singla za povratak „Easy On Me“.

30-godišnji reper veruje da je njegov singl pogodio broj 1 zbog zabrane na Jutujubu.

„Ako sada pročitate smernice za sajtove društvenih medija, same smernice su protiv konzervativizma. Vi bukvalno ne možete imati konzervativno mišljenje“, rekao je Grej za The Post u sredu. „Kao što ne mogu reći da postoje samo dva pola, ili ne mogu nekoga nazvati po onome što jeste. Moram da se zavaravam sa njima."

Prkosni Grej je nastavio: „Kultura otkazivanja više ne funkcioniše. Deluje samo na ljudima koji su uplašeni… sve što radi je da mi pomaže. Hvala, Jutjub!“

Muzičar rođen u Severnoj Karolini komponovao je svoju pesmu ranije ovog meseca kao odgovor na NBC-jevo izveštavanje o NASCAR trci u Alabami 2. oktobra. Tokom tog događaja čulo se mnoštvo kako skandiraju, „F-k Joe Biden (J.bi se Džo Bajden)“, ali je voditelj NBC-a insistirao oni su zapravo skandirali, „Idemo, Brendone,(Lets go, Brandon)“ namenjenog pobediku auto trka Brandonu Braunu.

„Ako nameravate da zabranite ljude, morate da ostanete dosledni“, rekao je Grej za Post. „Postoje rep pesme o ubijanju ljudi. Na Jutjubu možete da pričate o ubistvu, možete da pričate o seksu, možete da pričate o čemu god želite, ali ja ne mogu jednostavno da dovodim u pitanje narativ ili ću biti zabranjen. Kada su počeli da zabranjuju umetnost?”

Incident je počeo da se širi na Tviteru, a konzervativci su tvrdili da je NBC umešan u zataškavanje odbijanjem da dozvoli bilo kakvu kritiku predsednika na svojoj mreži.

Grej je ubrzo počeo da radi na svom repu, koji sadrži stihove: „Mediji lažu, ignorišite sav plač/ Bolje se vraćaju, ali samo talibani/ Piloti u štrajku, ali za Džoa je to nebitno/ Otvorite granicu , izgubite sav red.”

Druge reči uključuju: „Podelite nas tako da znaju da nikada ne pobeđujemo/ Ali mi smo se ujedinili, mi smo ovde na stadionima/ Svi to skandiraju, CNN kleveću/ Bajden se ruši i demokrate to zataškavaju.”

Pesma takođe dovodi u pitanje predsednikovo mentalno stanje tekstom: „Jedina predstava koju Džo može da izvede je petljanje/ Mislim da svi znamo da je izašao na ručak, taj tip je otišao na kampovanje.' “

U repu nastupaju muzičari Tajson Džejms i Čendler Kramp na pratećim vokalima.

Snimak iz muzičkog spota za pesmu Brajsona Greja, koji je zauzeo 1. mesto na iTunes-u uprkos tome što mu je zabranjen pristup sa Instagrama i YouTube-a. „Osećam da je ovo ono što dolazi. Nadam se da su izdavačke kuće uplašene. Ne treba mi izdavačka kuća“, rekao je za The Post. „Dolazimo i kultura će se promeniti, i nadam se da su uplašeni. Youtube Music

U međuvremenu, muzički spot za „Let's Go Brandon“ prikazuje repera obučenog u crvenu kapu Make America Great Again i majicu sa natpisom „Opozovite Bajdena“. U nekoliko scena drži i automatsko oružje.

Grejovi fanovi su ostali ogorčeni ranije ove nedelje kada je snimak zabranjen na Jutjubu i Instagramu.

Instagram kaže da pesma krši smernice zajednice za deljenje „štetnih lažnih informacija“ o trenutnoj pandemiji COVID-19, jer sadrži redove „Pandemija nije stvarna, samo su je planirali“ i „Bajden je rekao da će vakcina da zaustavi širenje, to je bila laž.”

Pesma je i dalje dostupna na ogranku YouTube Music , ali fanovi su preplavili iTunes, kupili pesmu i podigli je na vrh top-lista. Tokom vikenda, pesma je nadmašila Adelinu ogromnu novu pesmu, njenu prvu novu muziku za šest godina.

Govoreći o svojoj zabrani Jutjuba, Grej je za Post rekao: „Ako želite da zabranjujete ljude, morate da ostanete dosledni. Postoje rep pesme o ubijanju ljudi. Na Jutjubu možete da pričate o ubistvu, možete da pričate o seksu, možete da pričate o čemu god želite, ali ja ne mogu jednostavno da dovodim u pitanje narativ ili ću biti zabranjen. Kada su počeli da zabranjuju umetnost?”

Grej se u utorak pojavio u radio emisiji Glena Beka kako bi razgovarao o svojoj zapaljivoj novoj numeri, na sličan način rekavši da je ljudima na levoj strani dozvoljeno da kažu šta god žele bez straha od cenzure.

„Oni bukvalno mogu da rade šta god žele“, rekao je Grej. „U međuvremenu, ne možemo čak ni da ispitujemo, da se našalimo, onda smo zabranjeni na platformama ako to uradimo.

Grej je na Tviteru ismevao Jutjub nakon njegovog pojavljivanja u medijima visokog profila, napisavši: „Zaista su pustili krajnje desnog rep izvođača da se nađe na Glen Beka. Шта се догађа? Ово је лудо! Hvala YouTube! Hvala što ste zabranili moj video sa vaše komunističke platforme!“

Grej je takođe bio profilisan u časopisu Njujorker još 2019. godine, tvrdeći da je podržavao Baraka Obamu i Bernija Sandersa - pre nego što je shvatio da je obožavatelj Trampa.

U međuvremenu, njegova nova pesma nije jedina pesma protiv Bajdena koja je uspela na top listama.

Druga numera, takođe pod nazivom „Lets Go Brandon“, sada je na 2. mestu na iTunes-u. Pesmu je komponovao reper Loza Aleksander nakon skandala NBC-NASCAR.

„Idemo Brendone/ Ali znaš šta oni stvarno govore“, navodi se u refrenu te pesme.

Grej veruje da je činjenica da je njegova pesma uzletela na top listama uz Aleksandrovu pesmu dokaz da je konzervativna kultura u usponu.

„Osećam da je ovo ono što dolazi“, rekao je za Post. „Nadam se da su izdavačke kuće uplašene. Ne treba mi izdavačka kuća. Dolazimo i kultura će se promeniti, i nadam se da su oni [levica] uplašeni.”

Kurir.rs/NY Post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja