AMERIKA BOGATO FINANSIRA MIGRANTE KOJE JE ZADRŽALA TRAMPOVA ADMINISTRACIJA: Svakoj porodici po 450.000 dolara! Republikanci besni!
Foto: EPA-EFE/DARIO LOPEZ-MILLS / POOL, Shutterstock

foks njuz

AMERIKA BOGATO FINANSIRA MIGRANTE KOJE JE ZADRŽALA TRAMPOVA ADMINISTRACIJA: Svakoj porodici po 450.000 dolara! Republikanci besni!

Planeta -

Desetine republikanaca u Predstavničkom domu šalju pismo trojici sekretara kabineta predsednika Bajdena u vezi sa izveštajima da njihove agencije pregovaraju da daju ilegalnim imigrantima odvojenim na granici pod prethodnom administracijom po 450.000 dolara.

Republikanci traže odgovore od sekretara za unutrašnju bezbednost Alehandra Majorkasa, sekretara za zdravstvo i ljudske službe Ksavijea Besere i državnog tužioca Merika Garlanda.

Četrdeset pet republikanaca u Predstavničkom domu, uključujući Vipa manjine u Predstavničkom domu Stevea Skalisa iz Luizijane, predsedavajuću poslaničke grupe GOP Elise Stefanik iz Njujorka i poslanika iz Teksasa Den Krenšoa, potpisalo je pismo, koje predvodi predstavnik Severne Karoline Greg Marfi.

U pismu republikanci iznose svoju "ozbiljnu zabrinutost" zbog izveštaja da agencije razmatraju plaćanje 450.000 dolara ilegalnim imigrantima odvojenim na granici pod Trampovom administracijom.

"Razlog za ovu ogromnu zloupotrebu dolara poreskih obveznika je da se ovim osobama nadoknadi ’trajna psihička trauma’“, napisali su zakonodavci u pismu do kojeg je došao Foks njuz. "Imajte, međutim, na umu da su ova lica prešla u našu zemlju na svesno ilegalan način, potpuno svesna posledica kršenja naše vladavine prava.

"Obećavanje desetina hiljada dolara onima koji su nezakonito ušli u Sjedinjene Države ne samo da bi nagradilo kriminalno ponašanje, već bi sigurno poslalo poruku svetu da su naše granice otvorene i da naša vladavina prava neće biti sprovedena“, navodi se u pismu.

Zakonodavci su optužili da je Bajdenova administracija "podsticala ilegalnu imigraciju od svog prvog dana na funkciji“ kada je primenio nekoliko graničnih politika iz Trampove ere, za koje su poslanici napisali da su doveli do "najgore granične krize koju je sam izazvao u istoriji“.

Marfi i njegove kolege su takođe upozorili da ako Bajdenova administracija odluči da plati stotine hiljada dolara novca poreskih obveznika "hiljadama ilegalnih imigranata“, administracija će "jednostrano podstaći migrante iz više od 150 zemalja širom sveta da povećaju našu granicu ."

"Uporedite ovu pozamašnu sumu naknade sa prosečnim srednjim godišnjim prihodom američkog domaćinstva u 2019. od 68.703 dolara“, napisali su. "Dalje, uporedite to sa maksimalnom isplatom iz SGLI polise životnog osiguranja za pripadnike vojske, koja iznosi 400.000 dolara.

"U vreme kada se američko domaćinstvo suočava sa istorijskim stopama inflacije i kada su cene prosečne robe široke potrošnje – namirnica, benzina i grejanja – eksponencijalno porasle, šokantno je da naša vlada razmišlja o nagrađivanju nelegalnih aktivnosti iz čisto političkih razloga. pisali su i republikanci.

"Zašto je ova potencijalna nadoknada za porodice razdvojene 2018. pod prethodnom upravom, a ne one razdvojene između 2008-2016 ili od 2021. godine?“ postavili su pitanje zakonodavci.

Poslanici su pismo zaključili pozivanjem sekretara da "preispitaju” svoju "užasnu odluku” i "ponište svaku potencijalnu akciju u tom smislu”, kao i zahtevajući odgovore na međuresorne razgovore "što je pre ljudski moguće”.

"Mi smo više nego u mogućnosti da se sastanemo da razgovaramo o ovoj hitnoj travestiji“, napisali su.

Volstrit Žurnal je u četvrtak izvestio da su tri agencije u pregovorima da izvrše isplate ilegalnim imigrantima.

Žurnal je naveo da Ministarstvo pravosuđa, domovinske bezbednosti i zdravstva i ljudskih službi "razmatra isplate koje bi mogle da iznose blizu milion dolara po porodici“, iako bi konačni iznosi isplata mogli da se promene jer bi neke "porodice verovatno dobile manje isplate, u zavisnosti od njihove okolnosti“.

Izvori su za Žurnal takođe rekli da je oko 940 zahteva podneto od strane imigrantskih porodica koje su razdvojene na granici.

Kurir.rs/Foks Njuz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track