ANGELA MERKEL SE RADUJE PENZIJI: Mogu da putujem ili čitam, a da znam da u narednih 20 minuta nema iznenadnih preokreta!
Foto: EPA / ALEXANDER BELTES

nakon 16 godina

ANGELA MERKEL SE RADUJE PENZIJI: Mogu da putujem ili čitam, a da znam da u narednih 20 minuta nema iznenadnih preokreta!

Planeta -

Odlazeća nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da se posle 16 godina na vlasti sada raduje što će, kao penzionerka, više vremena posvetiti stvarima koje je morala da zanemari kad je bila na državnoj funkciji.

Merkelova (67) je rekla da želi "možda malo da putuje ili čita, ili jednostavno da uživa u slobodnom vremenu znajući da se u narednih 20 minuta ne može desiti nikakav mogući preokret", preneo je danas nedeljnik Frankfurter algemajne cajtung.

Kancelarka, koja je 2018. najavila da se neće ponovo kandidovati na parlamentarnim izborima održanim u septembru, vodila je Nemačku kroz niz kriza uključujući globalnu finansijsku krizu, migrantsku krizu i pandemiju korona virusa.

Angela Merkel
foto: EPA / ALEXANDER BELTES

Ona je rekla da su je godine na funkciji ispunjavale, ali su bile i izazovne zbog stalne potrebe da se skreće pažnja, nešto spreči ili reaguje na krize.

"Sa dobrim osećanjem mogu da kažem da je ispravno da neko drugi preuzme vođstvo", rekla je Angela Merkel.

Odlazeća kancelarka, koja će ostati na funkciji do formiranja nove vlade, rekla je da će "malo melanholije možda doći kasnije" ali je dodala da oseća zahvalnosti što je mogla da služi zemlji.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA / ALEXANDER BELTES

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track