FBI UHVATIO SERIJSKOG UBICU KOJI JE UBIJAO PO AMERICI Ovo ga je odalo!
Foto: Profimedia

odgovoran za šest ubistava

FBI UHVATIO SERIJSKOG UBICU KOJI JE UBIJAO PO AMERICI Ovo ga je odalo!

Planeta -

FBI je juče objavio da je uhapsio ''osumnjičenog serijskog ubicu'' ta kogs everuje da je odgovoran za šest ubistava, kao i za dva ranjavanja širom Misurija i Kanzasa.

Perez Rid (25) je uhapšen u petak nakon što je izašao iz voza u Misuriju, navodi se u saopštenju za medije koji je izdao FBI, a prenosi CNN.

Istražitelji su rekli da je Ris imao kartu iz Sent Luisa za Kanzas Sitii u Misuriju i da je u trenutku hapšenja nosio poluautomatski pištolj kalibra 40.

-Ovaj kalibar odgovara čaurama za vatreno oružje pronađeno u nerešenim pucnjavevima u gradu i okrugu Sent Luis tokom septembra 2021. godine, navodi se u saopštenju za javnost, prenosi CNN.

-Najmanje šest žrtava je upucano, četiri smrtno, iz istog vatrenog oružja kalibra 40, dodaje se u saopštenju.

CNN nije uspeš da dobije Ridovog advokata za komentar.

Rid je u petak pristao da odgovori na pitanja agenata i negirao je da je bilo koga povredio, navodi se u njegovoj izjavi na sudu u Missouriju.

Žrtve su ubijene između sredine septembra i kraja oktobra, prema vremenskom sledu događaja navedenom u njegovoj izjavi. Rid je živeo u Sent Luisu, ali je otputovau u Kanzas siti, navodi se u izveštaju FBI.

Tamo je ubio druge dve žrtve, a način na koji su ubijene u skladu je sa ubistvima na području Sent Luisa, navodi FBI.

Nadalje, obezbeđenje stambenog naselja u kom je ubio svoju poslednju žrtvu dalo je policiji sliku Ridove vozačke dozvole koju je koristio za ulazak u zgradu. Na snimcima nadzorne kamere prikazan je Afroamerikanac sa tetovažom polumeseca na čelu. Ta tetovaža odgovarala je tetovaži Afroamerikanca na ranijim na snimci nadzorne kamere.

Rid je u okrugu Sent Luis optužen za dvostruko ubistvo, za napad prvog stepena i po tri tačke za oružani zločin.

Federalno je optužen za međudržavni prevoz vatrenog oružja sa namerom da počini kazneno delo.

Ridovi zločini se i dalje istražuju u gradovima Sent Luis i Kanzas siti, gde još nije optužen. Sada se nalazi u saveznom pritvoru, saopšeno je iz kancelarije tužitelja okruga Sent Luis.

Ko je Perez Rid?

0642274317, Perez Rid, serijski ubica
foto: UPI / UPI / Profimedia

Rid je čovek iz okruga Sent Luis. Rid prolazi kroz razvod. Njegova supruga je u julu podnela zahtev za razvod u okrugu Džekson u državi Misuri.

Živi u Kanzas Sitiju. U sredu, 10. novembra, puni 26 godina. Na čelu ima karakterističnu tetovažu u obliku polumeseca, piše ksdk.com.

Za šta je optužen?

Rid je optužen za tri pucnjave u okrugu Sent Luis. On se suočava sa dve tačke optužnice za prvostepeno ubistvo dve osobe i jednom tačkom za napad prvog stepena u pucnjavi na muškarca koji mu je ostavio ostavio trajne povrede.

On se takođe suočava sa tri tačke optužnice za oružani zločin u okrugu Sent Luis.

Na saveznom sudu, Rid se suočava sa optužbom za prenošenje oružja preko državne granice sa namerom da počini krivično delo. On je osumnjičen za dve pucnjave u Sent Luis Sitiju, a dovodi se u vezu sa smrću dve osobe u Kanzas Sitiju u Kanzasu.

Optužbe u tim slučajevima nisu podignute. Portparol tužilaštva grada Sent Luisa rekao je da oni istražuju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track