SAKAŠVILI REŠIO DA PREKINE ŠTRAJK GLAĐU: Pogledajte kako je besneo zbog prebacivanja u bolnicu! Za sve optužio Putina! (VIDEO)
Foto: Twitter video prtscr

nakon 5 nedelja

SAKAŠVILI REŠIO DA PREKINE ŠTRAJK GLAĐU: Pogledajte kako je besneo zbog prebacivanja u bolnicu! Za sve optužio Putina! (VIDEO)

Planeta -

Mihail Sašakšvili, nekadašnji gruzijski predsednik, rešio je danas da prekine štrajk glađu u zatvoru nakon više od pet nedelja, saopštio je njegov advokat.

Sakašvili je, kako je rekao njegov advokat, proučio žalbe Evropskog suda za ljudska prava i na kraju odlučio da prekine štrajk glađu.

"Moj štrajk glađu već postaje oružje Rusije i aktuelne vlasti protiv mene. Odlučio sam da poslušam pozive i prekinem štrajk glađu“, navodi se u Sakašvilijevom pismu.

Prethodno su gruzijske vlasti objavile snimak na kojem je Sakašvili nasilno prevezen u zatvorsku bolnicu Gldani.

Specijalna zatvorska služba zemlje saopštila je da je bivši predsednik napao osoblje i oštetio medicinsku opremu.

Sakašvili je u zatvoru od 1. oktobra kada se iz egzila vratio u Gruziju s odlučan da okupi opoziciju uoči lokalnih izbora.

Na snimku iz ambulantnih kola vidi se besan sakašvili kako odgovara lekarima i zatvorskim vlastim ada ne želi dase smiri i optužuje ih da su Putinove sluge.

Njemu preti zatvorska kazna do šest godina, jer je 2018. godine u odsustvu osuđen za zloupotrebu službenog položaja tokom obavljanja predsedničke funkcije od 2004. do 2013. godine.

Kurir.rs / Novaja gazeta, Foto: Twitter video prtscr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track