POSLAĆU MIGRANTE BAJDENU NA KUĆNI PRAG: Guverner Floride odlučan da smanji pritisak pridošlica u južnoj državi!
Foto: Hunter Crenian / Shutterstock.com, lev radin / Shutterstock.com

obećanje

POSLAĆU MIGRANTE BAJDENU NA KUĆNI PRAG: Guverner Floride odlučan da smanji pritisak pridošlica u južnoj državi!

Planeta -

Republikanski guverner Floride Ron DeSantis rekao je u sredu da će poslati ilegalne imigrante u Delaver ako predsednik Džo Bajden ne obezbedi južnu granicu.

DeSantis je odgovarao na pitanje o tajnim „letovima migranata“ upućenih na Floridu iz oblasti blizu južne granice. Sekretarka za štampu Bele kuće Džen Psaki je ranije rekla da 19. oktobra ne bi trebalo da bude iznenađenje za Amerikance da Bajdenova administracija šalje migrante na Floridu i Njujork sa južne granice.

„Ako će doći ovde, obezbedićemo autobuse. Poslaću ih u Delaver i uraditi to. Ako neće podržati da se granica osigura, onda bi trebalo da bude u spreman da mu dožu tamo“, rekao je DeSantis.

DeSantis je u septembru izdao izvršnu naredbu kojom je državnim agencijama Floride zabranjeno da pomažu Bajdenovu administraciju u transportu ilegalnih imigranata. DeSantis je takođe rekao da će tužiti Bajdenovu administraciju zbog njenog programa „uhvati i pusti“.

DeSantis je ranije okarakterisao graničnu krizu kao „namernu politiku“ zasnovanu na „ideologiji otvorenih granica“.

„Bajdenova administracija odbija da se pridržava zakona o imigraciji naše zemlje, a države snose najveći teret neuspeha savezne vlade“, saopštila je DeSantisova kancelarija za Dejli Koler. „Guverner DeSantis je posvećen ispunjavanju te praznine u vođstvu i čini sve što je u njegovoj moći da zaštiti Floriđane.

„Naravno, bilo bi idealno kada bi savezna vlada radila svoj posao i koristila resurse koji su joj na raspolaganju da sprovede savezni zakon, ali pošto se to ne dešava, država mora da pojača kad god je to moguće kako bi ublažila uticaj Bajdenove granice. Kriza“, navodi se u saopštenju.

„Ako to znači slanje ilegalnih vanzemaljaca u Delaver, ili čak u Marta Vinjard (predsednikov letnjikovac), neka tako bude. Pošto Bajden veruje da je otvorena granica, besplatna za sve, dobra za našu zemlju, siguran sam da se neće protiviti“, saopštila je DeSantisova kancelarija.

Republikanski senator iz Teksasa Ted Kruz je 19. oktobra predstavio Zakon o zaustavljanju SURGE, kojim bi se uspostavile ulazne luke u brojnim oblastima pod vođstvom demokrata, uključujući Rihobot Bič, Delaver, Marta Vinjard, Gavernors Ajland, Njujork i više lokacija u Kaliforniji. Namera zakona je da „ublaži ogromno preopterećenje na južnoj granici“, kaže Kruz.

Kurir.rs/Daily Caller

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track