ASANŽ KONAČNO DOBIO DOZVOLU DA SE OŽENI U ZATVORU: Vlasti imaju uslov da se ni peni poreskih obveznika ne potroši na ovo venčanje!
Foto: EPA/NEIL HALL

osnivač vikiliksa

ASANŽ KONAČNO DOBIO DOZVOLU DA SE OŽENI U ZATVORU: Vlasti imaju uslov da se ni peni poreskih obveznika ne potroši na ovo venčanje!

Planeta -

Osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanžu (50) konačno je odobreno da se venča sa svojom parnerkom Stelom Moris u zatvoru Belmarš, potvrdio je portparol zatvorske službe, prenosi britanski Ekspres.

Međutim, izvor je za Tajms rekao da "ni peni" novca poreskih obveznika neće biti potrošen na organizovanje venčanja.

Asanž se nalazi u zatvoru Belmarš od 2019. godine nakon što ga je policija izvela iz ambasade Ekvadora pre nego što je uhapšen zbog kršenja uslova kaucije.

Stela Moris
foto: EPA / Andy Rain

On je ušao u zgradu u zgradu ambasade 2012. godine kako bi izbegao izručenje Švedskoj koja ga je tražila zbog optužbi za seksualni prestup, koji je on uvek negirao i koje su na kraju odbačene.

Asanžovo izručenje međutim traže SAD zbog navoda o zaveri za dobijanje i obelodanjivanje informacija o nacionalnoj odbrani nakon što je Vikiliks objavio stotine hiljada dokumenata koji su procureli u vezi sa ratovima u Avganistanu i Iraku.

Kurir.rs / Express.co.uk, Foto: EPA/NEIL HALL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track