SKANDAL TRESE PARIZ: Policija istražuje silovanje u JELISEJSKOJ PALATI! Vojnika optužila koleginica još letos ali se ćutalo!
Foto: Profimedia / Ted Pink

nakon zabave

SKANDAL TRESE PARIZ: Policija istražuje silovanje u JELISEJSKOJ PALATI! Vojnika optužila koleginica još letos ali se ćutalo!

Planeta -

Francuska javnost potresena je navodima mlade pripadnice vojske da je silovana i to u Jelisejskoj palati u Parizu.

Ona je, kako prenose, francuski mediji, optužila svog kolegu za napad 1. jula ove godine, a francuska predsednička palata je to do sada krila kao tajnu.

Nju je navodno silovao vojnik 1. jula kada je organizovana oproštajna zabava za tri saradnika predsednika Emanuela Makrona.

Međutim, nakon njegovog odlaska u 22 sata, navodi pariski Liberasion, situacija je počela da se "zagreva". Nakon ceremonije u parku, zabava je nastavljena u izuzetno dobro obezbeđenim prostorijama u kojima se svakodnevno rukuje osetljivim dokumentima, uglavnom klasifikovanim kao poverljivi ili tajni.

Silovanje se, kako je navela, upravo tu dogodilo. Žrtva je otišla u policijsku stanicu Osmog pariskog arondismana i ispričala sve o napadu, a tužilaštvo je odlučilo da 12. jula otvori sudsku istragu o silovanju.

Međutim nisu potvrđeni navodi medija. Saopšteno je samo da je stražar dao izjavu u svojstvu svedoka, a ne osumnjičenog. Mediji su takođe preneli da predsednik Francuske Emanuel Makron nije bio u svojoj rezidenciji kada se napad dogodio i da je ministarka odbrane Florens Parli pokrenula internu istragu, te da je stražar smenjen.

Jelisejska palata je saopštila da nikada ne komentariše slučajeve koji su u toku.

Kurir.rs / ATVBL, Foto: Profimedia / Ted Pink

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track