JEDINICA AMERIČKE VOJSKE ODBILA VAKCINACIJU PROTIV KORONE: Pentagon smesta poručio da će odgovoriti na ODGOVARAJUĆI NAČIN!
Foto: Operation 2021 / Alamy / Alamy / Profimedia

borba

JEDINICA AMERIČKE VOJSKE ODBILA VAKCINACIJU PROTIV KORONE: Pentagon smesta poručio da će odgovoriti na ODGOVARAJUĆI NAČIN!

Planeta -

Ministarstvo odbrane SAD će „na odgovarajući način“ odgovoriti na odluku Nacionalne garde Oklahome ove nedelje da ne ispuni zahtev Pentagona da pripadnici službe dobiju vakcinu protiv korone.

„Svesni smo memoranduma generalnog ađutanta Oklahome u vezi sa vakcinacijom protiv korone za gardiste i pisma guvernera u kome se traži izuzeće. Odgovorićemo guverneru na odgovarajući način“, rekao je portparol Pentagona Džon Kirbi u izjavi za Akios.

"Uz to, sekretar Ostin veruje da je vakcinisana vojska spremnija vojska. Zato je naredio obavezne vakcine za sve rodove, a to uključuje i našu Nacionalnu gardu, koja značajno doprinosi nacionalnim misijama u zemlji i inostranstvu", rekao je Kirbi.

Izjava Pentagona dolazi nakon Brig. General Tomas Mančino, koji sada nadgleda Nacionalnu gardu Oklahome, "poništio" zahtev.

Mančino je citirao pisani zahtev guvernera upućen ministru odbrane Lojdu Ostinu u kojem je tražio od DOD-a da „odmah razmotri suspenziju zaht

eva za vakcinu protiv korone za pripadnike nacionalne garde u Oklahomi“. Guverner Oklahome Kevin Stit "čeka odluku" ministra odbrane, napisao je Mancino u dopisu od četvrtka.

„Nikakve negativne administrativne ili pravne radnje neće biti preduzete protiv gardista koji odbiju vakcinu protiv COVID-19“, navodi se u dopisu.

Kurir.rs/Axios

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track