KRALJICA SE DANAS IPAK NEĆE POJAVITI U JAVNOSTI: Propušta službu za Dan sećanja jer se UŠINULA!
Foto: Profimedia / EyePress via AFP

povreda na radu

KRALJICA SE DANAS IPAK NEĆE POJAVITI U JAVNOSTI: Propušta službu za Dan sećanja jer se UŠINULA!

Planeta -

Britanska kraljica Elibazeta II neće prisustvovati službi za Dan sećanja u Londonu, kako je ranije bilo najavljeno, jer se ušinula.

Iz Bakingemske palate je saopšteno da je kraljica "razočarana" što će propustiti događaj - njeno prvo pojavljivanje od kada su joj lekari naložili da odmori.

Palata je ranije saopštila da je kraljica odlučna da prisustvuje službi, ali je jutros sa "velikim žaljenjem" odlučeno da ipak ne prisustvuje komemoraciji.

Kao i ranije, u ime kraljice, princ od Velsa će položiti venac, a službi će prisustvovati i drugi članovi kraljevskog domaćinstva.

Lokalni mediji navode da povreda leđa nema nikakve veze sa ranijim savetima lekara kraljici da se odmori do sredine novembra, nakon što je 20. oktobra provela noć u bolnici gde je bila na pregledu i kontroli. To je bilo kraljičino prvo noćenje u bolnici u proteklih osam godina.

Kraljica se ipak nije potpuno povukla sa svojih dužnosti i video linkom iz Vindzora se "srela" sa nekoliko stranih ambasadora, a snimila je i poruku za klimatski samit COP26 u Glazgovu na koji nije mogla da ode.

Služba za Dan sećanja bila bi njena prva javna dužnost od 20. oktobra.

"Kraljica, koja je ušinula leđa, je jutros sa velikim žaljenjem odlučila da ne prisustvuje današnjoj službi za Dan sećanja u Cenotapu. Njeno veličanstvo je razočarano što će propustiti službu", navodi se u kratkom saopštenju iz Palate.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track