PAPRENA ODŠTETA ZA ŽRTVE STAMPEDA U HJUSTONU Traže 750 miliona dolara od repera Trevis Skota i organizatora
Foto: Printscreen/Abc13.com

10 preminulo, 125 povređeno

PAPRENA ODŠTETA ZA ŽRTVE STAMPEDA U HJUSTONU Traže 750 miliona dolara od repera Trevis Skota i organizatora

Planeta -

Hjustonski advokat Toni Bazbi podneo je tužbu protiv repera Trevis Skota i Drejka, kao i organizatora jer su organizovali koncert u Hjustonu, na kome je izbio stampedo i u kome je 10 osoba preminulo, a njih 125 povređeno i od njega kao organizatora festivala traži na ime odštete 750 miliona dolara.

U tužbi se kao optuženi navode se Skot i Drake (koji se pojavio kao gostujući izvođač), zajedno s promoterima Live Nation i ScoreMore Shows, kompanije za obezbeđenje Contemporary Services Corp., Apex Security i Valle Security Texas te ParaDocs, kompanija sa kojom je ugovoreno pružanje medicinskih usluga na festivalu.

U tužbi se imenuje i Epl, koji je uživo prenosio koncert na svom Apple Music servisu, Skotova diskografska kuća Epic, Cactus Jack te Harris County Sports & Convention Corp., koja upravlja NRG Parkom.

Posljednja žrtva tragedije je devetogodišnji dječak koji je umro nedelju dana nakon što su ga aparati održavali na životu.

Smrću dečaka Ezre Blounta ukupan broj poginulih u stampedu na festivalu Astroworld 5. novembra popeo se na deset. Žrtve su bile starosti od 9 do 27 godina.

Scott je u četvrtak pozvao povređene i njihove porodice da mu se jave i rekao da "očajnički želi izraziti im saučešće i pružiti im pomoć", navodi se u izjavi.

Reper je ranije ponudio platiti troškove sahrana i psihološke pomoći.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track