AMERI GREŠKOM OTKRILI DIZAJN NOVOG STELT DRONA: Liči na moćni bombarder, ali mnoštvo drugih podataka još nema! VIDEO
Foto: YouTube/ PACE Profession of Arms Center of Excellence

strategija

AMERI GREŠKOM OTKRILI DIZAJN NOVOG STELT DRONA: Liči na moćni bombarder, ali mnoštvo drugih podataka još nema! VIDEO

Planeta -

Centar izvrsnosti profesije američkog vazduhoplovstva (USAF) objavio je video koji ukratko pokazuje šta liči na tajnovitu, novu dugotrajnu (HALE) stelt bespilotna letelica USAF-a na velikim visinama, RK-180.
.

Snimak pod nazivom „Nasleđe danas — ISR i inovacije“ fokusira se na to koliko je daleko stigla misija USAF-a za informisanje, nadzor i izviđanje (ISR) tokom proteklih decenija.

Pred kraj, video prikazuje ono što je veb stranica vojnih vesti Drajv sugerisala da je „slika plana“ bespilotne letelice RK-180 (UAV). Drajv je tvrdio da se navodno viđenje sofisticiranog UAV-a na snimku može smatrati „dodatnim dokazom“ da bi se „zvanično otkrivanje“ RK-180 „moglo uskoro dogoditi“.

Ovo je usledilo nakon što su se ranije ove godine na internetu pojavila tri viđenja navodne bespilotne letelice HALE, uključujući i fotografiju navodnog RK-180 na nebu iznad južne Kalifornije.

U međuvremenu, Ministarstvo odbrane SAD i dalje ne govori o karakteristikama bespilotne letelice, usred izveštaja da dron ima oblik delta krila sličan stelt bombarderu B-2 Spirit vazduhoplovnih snaga i da bi imao sličnu ulogu kao bespilotna letelica RK-4

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track