Najnovije vesti

MISTERIJA UBISTVA DŽIMIJA HOFE: Veruje se da je moćnog sindikalca pre skoro pola veka ubila mafija, FBI sada ima novi trag VIDEO
Foto: Profimedia

drama

MISTERIJA UBISTVA DŽIMIJA HOFE: Veruje se da je moćnog sindikalca pre skoro pola veka ubila mafija, FBI sada ima novi trag VIDEO

Planeta

Skoro pola veka potrage za ostacima sindikalnog šefa Džimija Hofe dovela je FBI do bivše deponije u Nju Džersiju.

Dok je saobraćaj bujao iznad njih, tim forenzičkih istražitelja FBI-a iz Detroita i Njuarka prikupio je dokaze 25. i 26. oktobra sa jedne parcele u Džersi Sitiju i sada ih analizira, potvrdio je u petak FBI.

„Prošlog meseca, FBI je dobio nalog za pretres da sprovede istraživanje lokacije ispod Pulaski Skajveja“, rekla je specijalni agent Mara Šnajder iz terenske kancelarije FBI-ja u Detroitu. „Ti podaci se trenutno analiziraju. Pošto je sud zapečaćen izjavu kojom se potkrepljuje nalog za pretres, nismo u mogućnosti da pružimo nikakve dodatne informacije.

Šnajder takođe nije eksplicitno imenovao Hofu u svojoj izjavi. Ali EN-Bi-Si Njuz je potvrdio da FBI, u stvari, traga za telom bivšeg predsednika Timstersa koji je nestao 1975. u Mičigenu i za koji se dugo priča da je sahranjen u Nju Džersiju.

Tokom godina pokrenuto je nekoliko potrage za ostacima Hofe, koji je imao 62 godine kada je nestao, i sve su se završile neuspešno.

Najnovija, o kojoj je prvi objavio Njujork Tajms, pokrenuta je nakon što je FBI navodno dobio dojavu od sina mafijaškog saradnika.

Hofa je 1950-ih izgradio Timsterse u moćan sindikat sa milion članova.

Ali postao je još poznatiji po misteriji svog nestanka i hrani za urbane legende poput one koja tvrdi da je sahranjen u krajnjoj zoni na stadionu Džajantsa u Ist Raterfordu u Nju Džersiju. Stadion je bio u izgradnji u vreme kada je nestao.

Kurir.rs/En-Bi-Si Njuz

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja