MISTERIJA UBISTVA DŽIMIJA HOFE: Veruje se da je moćnog sindikalca pre skoro pola veka ubila mafija, FBI sada ima novi trag VIDEO
Foto: Profimedia

drama

MISTERIJA UBISTVA DŽIMIJA HOFE: Veruje se da je moćnog sindikalca pre skoro pola veka ubila mafija, FBI sada ima novi trag VIDEO

Planeta -

Skoro pola veka potrage za ostacima sindikalnog šefa Džimija Hofe dovela je FBI do bivše deponije u Nju Džersiju.

Dok je saobraćaj bujao iznad njih, tim forenzičkih istražitelja FBI-a iz Detroita i Njuarka prikupio je dokaze 25. i 26. oktobra sa jedne parcele u Džersi Sitiju i sada ih analizira, potvrdio je u petak FBI.

„Prošlog meseca, FBI je dobio nalog za pretres da sprovede istraživanje lokacije ispod Pulaski Skajveja“, rekla je specijalni agent Mara Šnajder iz terenske kancelarije FBI-ja u Detroitu. „Ti podaci se trenutno analiziraju. Pošto je sud zapečaćen izjavu kojom se potkrepljuje nalog za pretres, nismo u mogućnosti da pružimo nikakve dodatne informacije.

Šnajder takođe nije eksplicitno imenovao Hofu u svojoj izjavi. Ali EN-Bi-Si Njuz je potvrdio da FBI, u stvari, traga za telom bivšeg predsednika Timstersa koji je nestao 1975. u Mičigenu i za koji se dugo priča da je sahranjen u Nju Džersiju.

Tokom godina pokrenuto je nekoliko potrage za ostacima Hofe, koji je imao 62 godine kada je nestao, i sve su se završile neuspešno.

Najnovija, o kojoj je prvi objavio Njujork Tajms, pokrenuta je nakon što je FBI navodno dobio dojavu od sina mafijaškog saradnika.

Hofa je 1950-ih izgradio Timsterse u moćan sindikat sa milion članova.

Ali postao je još poznatiji po misteriji svog nestanka i hrani za urbane legende poput one koja tvrdi da je sahranjen u krajnjoj zoni na stadionu Džajantsa u Ist Raterfordu u Nju Džersiju. Stadion je bio u izgradnji u vreme kada je nestao.

Kurir.rs/En-Bi-Si Njuz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track