NOVI SNIMAK BEKSTVA IZ KUĆE HORORA Roditelji godinama zlostavljali decu, a onda se jedna ćerka odvažila na ZNAČAJAN KORAK
Foto: Frederick M. Brown / Getty images / Profimedia

PORODICA TURPIN

NOVI SNIMAK BEKSTVA IZ KUĆE HORORA Roditelji godinama zlostavljali decu, a onda se jedna ćerka odvažila na ZNAČAJAN KORAK

Planeta -

Hrabro bekstvo tinejdžerke Džordan Turpin iz porodične "kuće horora" u Kaliforniji, u kojoj su roditelji godinama zlostavljali trinaestoro svoje dece i držali ih u kavezima, prikazano je u do sada neviđenom snimku.

Teško neuhranjena, pretučena i zlostavljana, 17-godišnjakinja je bila napolju samo nekoliko puta u svom životu kada je pobegla iz kuće svojih roditelja i prijavila zlostavljanje koje su naneli njoj i njenim sestrama i braći.

Džordan, koja sada ima 21 godinu, i njena sestra Dženifer (33), govorile su o užasnom zlostavljanju od strane oca Dejvida i majke Luiz Turpin. Oni su sada u zatvoru zbog prebijanja, zlostavljanja i izgladnjivanja dece.

0370616640, Dejvid Turpin
foto: Frederick M. Brown / Getty images / Profimedia

Govoreći za ABC, Džordan je govorila o trenutku nakon bekstva.

- Nisam imala pojma u kom pravcu da idem. Bila sam preplašena. Pokušavala sam da okrenem 911, ali nisam uspela ni da pritisnem dugme jer sam se tresla, rekla je Džordan.

Tokom intervjua prikazan je i tek objavljeni snimak kamere sa tela policajca, u kojem se vidi Džordan nakon što je pobegla iz kuće roditelja, a koja je postala poznata kao "kuća horora".

Godinama je deci retko kad bilo dozvoljeno da napuste kuću - prvo u Teksasu, a zatim u Kaliforniji.

Jeli su samo jednom dnevno, obično sendviče sa puterom od kikirikija, bolonjeze ili smrznuti burito ili čips, prenosi Sky News.

Džordan je 2016. godine uspela da uzme jedan od starih smartfona roditelja, koji joj je otvorio potpuno novi svet kada je otkrila snimke Džastina Bibera. Međutim, kada je majka saznala, davila ju je.

Nakon incidenta, Džordan i njene starije sestre počele su da pripremaju bekstvo, ali su bile uplašene da im policija neće verovati.

U vreme bekstva, dve sestre su bile u lancima jer su ukrale mamin slatkiš, a jedna od njih bila je vezana 15 dana zaredom.

Pre četiri godine, 14. januara 2018. godine shvatila je da vreme izmiče kada je čula majku kako viče da se porodica seli u Oklahomu.

- Sledećeg dana smo se selili. Bilo je sada ili nikad , rekla je ona. Starim telefonom snimila je fotografije svoje zlostavljanje braće i sestara.

Zamenik Entoni Kolejs se približavao kraju duge i užurbane smene na groblju kada je primio poziv dispečera da pomogne povodom poziva o bekstvu.

U početku nije bio siguran šta da uradi s tim, ali kada je video fotografije njenih prljavih, okovanih sestara, rekao je da je to bilo dovoljno.

Policija je upala u porodični dom, a Dejvid i Luiz su odvedeni sa lisicama,. prenosi Telegraf.

Svo 13 dece je odvedeno u bolnicu, gde su pregledana, data im je čista odeća i hrana.

Džordan je sada završila gimnaziju, a njena sestra radi u lokalnom restoranu.

- Želim da prezime Turpin bude zapamćeno kao ime snage. Mi nismo slabi, nismo slomljeni - rekla je Dženifer.

Kurir.rs/ABC/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track