RAFALI ODJEKIVALI JERUSALIMOM Napadač ubio jednu i ranio 3 osobe VIDEO
Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

pucnjava u izraelu

RAFALI ODJEKIVALI JERUSALIMOM Napadač ubio jednu i ranio 3 osobe VIDEO

Planeta -

Jedan Izraelac je ubijen, a trojica su ranjena u nedelju ujutro u pucnjavi u Starom gradu u Jerusalimu, saopštili su zvaničnici.

Policijski službenici na licu mesta otvorili su vatru na strelca, Palestinca iz istočnog Jerusalima u 40-im godinama, i ubili ga, saopštila je policija.

Dve žrtve su civili, saopšteno je iz Hitne pomoći.

Kako se navodi, jedna osoba je u kritičnom stanju i odvedena je u bolnicu, ali je ipak preminula. Druga je zadobila umerene do teške povrede i prebačena je u bolnicu Hadasa Ein Kerem.

-Žrtva sa teškom povredom glave, koja je imala oko 30 godina, odvedena je u bolnicu . Tim za traumatologiju je nastavio sa reanimacijom, ali je bio primoran da proglasi njegovu smrt, navodi se u saopštenju bolnice, prenosi Tajms of Izrael.

Dvojica policajca, starosti 30 i 31 godinu, lakše su ranjena, saopštila je izraelska policija. Odvedeni su u bolnicu na lečenje.

Bilo je izveštaja da je napadač bio obučen kao ultrapravoslavac, ali to nije odmah potvrđeno.

Prema navodima policije, napadač je nosio improvizovani mitraljez "Carlo", popularan u palestinskim oblastima.

Na video snimku sa lica mesta, može se čuti glas sa kamere koji više puta viče „upomoć“ na hebrejskom, nakon čega je usledio rafal. Zatim se mogu čuti dalji pucnji dok se čini da policija juri za napadačem.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track