POTPUNI HAOS U BRISELU: Protest protiv korona mera pretvorio se u ULIČNI RAT! Vodeni topovi i suzavci na sve strane VIDEO
Foto: Printscreen Twitter/@Brave_spirit81/@PMBreakingNews/@Quicktake

NEREDI u glavnom gradu EU

POTPUNI HAOS U BRISELU: Protest protiv korona mera pretvorio se u ULIČNI RAT! Vodeni topovi i suzavci na sve strane VIDEO

Planeta -

Na današnjem protestu protiv korona mera u Briselu, na kojem je učestvovalo nekoliko desetina hiljada ljudi izbili su neredi, prenosi Gardijan.

Marš je započeo mirno, ali policija je kasnije ispalila vodene topove i suzavac kao odgovor na grupu učesnika koji su policiju gađali raznim predmetima.

Nekoliko demonstranata zatečenih u sukobu nosilo je kapuljače i flamanske nacionalističke zastave. Sukob s policijom dogodio se u blizini vladine četvrti belgijskog glavnog grada.

Policija je saopštila da je 35.000 demonstranata marširalo sa severne stanice u Briselu protiv nove runde korona mera koje je vlada najavila u sredu.

Demonstracije, nazvane "Zajedno za slobodu", uglavnom su bile usmerene na zabranu pristupa nevakcinisanima na mestima kao što su restorani i barovi.

Evropa se bori sa još jednim talasom zaraza i nekoliko je zemalja pooštrilo granice uprkos visokom nivou vakcinacije, naročito na zapadu kontinenta.

Belgija, jedna od zemalja koja je najteže pogođena poslednjim talasom, u sredu je proširila svoja pravila rada od kuće i pojačala ograničenja nevakcinisanima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track