AMERIKANKA JE SAMO HTELA DA SE REŠI BIVŠEG MUŽA: Našla je sajt UNAJMI UBICU, dala ponudu u sada je čeka 9 godina robije!
Foto: Michigan State Police

bizarno

AMERIKANKA JE SAMO HTELA DA SE REŠI BIVŠEG MUŽA: Našla je sajt UNAJMI UBICU, dala ponudu u sada je čeka 9 godina robije!

Planeta -

Amerikanka iz Mičigena se izjasnila krivom u vezi sa zaverom za ubistvo za najam koja je rasvetljena zahvaljujući lažnoj satiričnoj veb stranici pod nazivom "Rent-A-Hitman (unajmi plaćenog ubicu)" i mogla bi se suočiti sa kaznom do devet godina zatvora.

52-godišnja žena, Vendi Lin Vejn iz Južnog Rokforda, koristila je lažnu veb stranicu „Rent-A-Hitman” da pokuša da naruči ubistvo svog bivšeg muža 17. jula 2020. godine, navodi se u saopštenju policije države Mičigen.

Vejnova je kontaktirala veb lokaciju, koja tvrdi da nudi ubice da „reši probleme,“ pod lažnim imenom, ali je dala druge stvarne informacije na kraju svog „zahteva za uslugu“, što je navelo vlasnika veb stranice da kontaktira MSP, navodi se u saopštenju.

Vlasnica veb stranice bila je zabrinuta da Vejnova možda pokušava da ubije svog bivšeg muža jer ga je navela kao metu svojih problema.

Istragu je potom pokrenuo MSP Monro Post, gde se policajac koji se predstavljao kao ubica sastao sa Vejnovom u njenom rodnom gradu, navodi se u saopštenju.

Nakon sastanka, Vejn mu je ponudila da plati 5.000 dolara za ubistvo njenog bivšeg muža, koji živi u drugoj državi, i obezbedila mu avans od 200 dolara za putne troškove. Vejnova je detektivu dala i kućnu adresu svog bivšeg muža, radnu adresu i raspored rada, prema izveštaju FOKS 2 Detroit.

Dana 21. jula 2020. godine, Vejnova je optužena u Prvom okružnom sudu gde je optužena za nagovaranje na ubistvo i nezakonitu upotrebu računara da bi se omogućio zločin, navodi se u saopštenju MSP-a.

U petak je priznala krivicu po obe tačke optužbe i ponovo će se pojaviti na sudu za izricanje presude 13. januara 2022, prema izveštaju Foks 2 Detroit.

Od pokretanja lažne stranice 2005. godine, vlasnik je istražiteljima rekao da su ga više puta kontaktirali ljudi koji su tražili ubistva, pucnjave u školi, pa čak i otmicu bebe. On tvrdi da je sajt odgovoran za sprečavanje više od 130 ubistava jer sve zahteve upućuje MSP-u, navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/News Advokate

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track